Uuninpesuhommia ekologisesti!


yleispuhdistuskivi, uuninpesu

Näitä yleispuhdistuskiviä on markkinoilla monen sorttisia, mutta kaikkien niiden teho perustuu luonnonsaveen. Kiviin on usein lisätty myös saippuaa vaahtoutuvuuden lisäämiseksi sekä mahdollisesti glyseriiniä sulkemaan pinnan puhdistuksen jälkeen, jotta uusi lika ei tarttuisi yhtä herkästi. Aluksi hieman skeptisinä kokeiltiin tätä yliopiston eräällä kurssilla, mutta Kira ainakin lähti siltä istumalta shoppailemaan. Nyt oikeastaan kaikki vesipesua kestävät pinnat pestään meidän kodeissamme tällä tuotteella. Lempikohteiksi ovat osoittautuneet tiskipöydät, liedet, kuulakärkikynän jäljet väärissä paikoissa (😀) ja auton tuulilasiin liiskautuneet ötökät. Lapsi- ja eläinperheissä plussaa tuote saa ekologisuutensa lisäksi myrkyttömyydestään. Se sopii myös herkkähipiäisille, allergikoille ja astmaatikoille. 

uuninpesu, yleispuhdistuskivi

Täällä Etelä-Suomessa on tänään nautittu sadesäästä ja sen kunniaksi me puhdistimme uunin. Tämä homma kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa ja väleissä tietenkin pyyhkiä tuoreet tahrat pois uunin pinnoilta – pinttynyt lika kun ei meinaa irrota edes parhailla puhdistusaineilla. Jotkut onnekkaat omaavat sellaisen uunin, joka hoitaa nämä pesupuuhat melkein itsestään. Tarkista siis ohjekirjasta, millaista puhdistusta sinun uunisi kaipaa. Uuninpesuun on saatavilla erillisiä puhdistusaineita, mutta myös ekologisesti tästä hommasta selviää vaivatta. Uunin voi pestä esimerkiksi mäntysuovalla. Tällöin mäntysuopaliuos ruiskutetaan tai hangataan kevyesti uunin kaikille pinnoille ja uuni lämmitetään 50 asteeseen n. tunniksi.  Kun uuni on jäähtynyt, pinnat käydään huolellisesti läpi pesusienellä. Tämän jälkeen saippua pestään huolellisesti pois pinnoilta ja uuni kuivataan. Uunin lasin saa puhtaaksi esimerkiksi sokeripalalla tai ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä tahnalla kevyesti hankaamalla. Me puhdistimme uunimme tällä erää yleispuhdistuskivellä.

Tarvitset:
yleispuhdistuskiven
pesusienen
tiskiharjan
siivouspyyhkeitä
vesiastian

1. Poista uunista ritilä ja pellit.
2. Levitä kostutetulla, keskikarhealla sienellä yleispuhdistusaine uunin sisäpinnoille ja ikkunalasiin. Pese uuni sienellä tai tiskiharjalla.
3. Puhdista uuni huolellisesti puhdistusaineesta kosteaa siivouspyyhettä hyödyntäen.
4. Kuivaa uuni huolellisesti siivouspyyhkeellä tai laita uuni matalalle lämpötilalle n. 20 minuutin ajaksi.
5. Pese myös uunin ulkopinnat, ritilät ja pellit käyttäen yleispuhdistuskiveä.

Hertta katsoi meidän uuninpesuhommia silmät pyöreinä. Näyttäisi vannovan mäntysuovan nimeen.Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa