100 000 kävijää - Kiitos!


 

 

namukakku täytekakku 70%sokerikakkupohja
 
100 000 kävijän rajapyykki on ylittynyt, KIIIITOOOS! Tätä pitää ehdottomasti juhlistaa. Vietämme parhaillaan kesälomaa lapsuuden mökkimaisemissa ja eräänä kesäiltana saimme idean pelata lautapelejä. Ja voi mikä aarre hyllyjen kätköistä löytyikään - Namukakku-lautapeli 90-luvulta. Olihan se pakko pelata yksi erä. Säännöt muistuivat helposti mieleen ja Kira päätyi keräämään suurimman osan pelilaudan kakkupaloista eteensä vieden voiton ja lapsena kaikkien havitteleman kakun ruusuaiheisen keskuspalan. Pelistä inspiroituneina päätimme valmistaa oman version namukakusta kävijämäärää juhlistaen.
 

Kokeiluun päätyi mainetta niittänyt 70 % -sokerikakkupohja. Tämän kyseisen kakkupohjan onnistuminen on raaka-aineiden tarkan punnitsemisoperaation seurausta. Mikäli olet ahkera leipoja, olet varmasti pistänyt merkille, että kananmunien koko kennoissa vaihtelee suuresti. Tällä on luonnollisesti suora vaikutus kakkupohjien onnistumisiin ja mahdollisiin epäonnistumisiin. Takuuvarma onnistuminen saavutetaankin pienellä vaivalla ja matikkapäätä hyödyntäen. Kaikki perustuu siihen, että jauhojen ja sokerin määrä on yhtä suuri ja 70 % munien painosta. Me päädyimme vielä jakamaan jauhojen kokonaismäärän vehnäjauhoihin (70 %) ja perunajauhoihin (30 %).

namukakku täytekakku
 
Neljän munan kakkupohjan punnittujen raaka-aineiden määrä esimerkkikakussa
202g munaa
141g sokeria
141g jauhoja (= 99g vehnäjauhoja, 42g perunajauhoja)
½ tl leivinjauhetta

Ohjeet
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi käännellen muna-sokerivaahtoon.
3. Vuoraa irtopohjavuoka (24Ø) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan, kostuta ja täytä omien mieltymystesi mukaan. Aito namukakku koristellaan tietysti kermavaahdolla, kekseillä ja karkeilla.


täytekakku namukakku
 
Kira valitsi Nuuskamuikkuspalan, Pinja tietenkin Niiskuneidin. Minkä palan sä olisit kakusta leikannut?

Nam. <3

 

Kommentit

  1. Pikku Myyn, valitsisin ehdottomasti Pikku Myyn. Väittävät, että meissä on paljon samaa, enkä voi sitä kyllä kiistää... ;)
    Onnea 100 000:sta kävijästä!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että bogia seurataan näin kivasti!
    Minä en ole kova leipomaan, joten kertokaahan, miksi tämä raaka-aineiden tasapaino on niin tärkeä? 😊 mitä käy jos tekee vähän sinne päin!
    Ja tuo peli, se näyttää hämärästi tutulta, mutta en ole ikinä pelannut lapsena 😯

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa