Raparperi-mansikkapaistosVoi vitsit millä säillä meitä on pitkään hemmoteltu. ☀️ Kesä on kyllä ehdottomasti meidän molempien lempivuodenaika. Ihan jo harmittaa, kuinka nopeasti toukokuu meni helteitä ja heräävää luontoa pällistellessä. Alkukesästä sitä suorastaan uppoutuu kaikkiin ”ehdottoman tärkeisiin” kesärutiineihin, kuten Sommar-kahvin ryystämiseen ja kielojen poimimiseen. Ehkä me suomalaiset tosiaan eletään kesällä kuin viimeistä kesäpäivää. Kehtaako tätä nyt edes mainita, mutta kesäisissä sadeilloissa on myös jotain taikaa. Silloin voi hyvällä omallatunnolla häärätä keittiössä ja pyöräyttää tämän helpon, makuhermoja kutkuttavan kesäherkun, raparperi-mansikkapaistoksen. Raparperi sisältää oksaalihappoa, joka sitoutuu elimistön kalsiumiin. Tästä syystä raparperia syödessä on hyvä nauttia samalla maitoa tai jotain maitovalmistetta, jotta oksaalihappo sitoutuu maidon kalsiumiin. Soma arki suosittelee tietty vaniljajätskipalloja paistoksen kaveriksi. Edelliskesänä poimittujen ja pakastettujen mansikoiden hyödyntäminen on tähän reseptiin juuri passeli homma. Näin voi ne tuoreet oman maan mansikat napostella tuoreina vaikkapa lettujen päällä. 🍓

Nyt sitten siihen helppoon reseptiin.


Raparperi-mansikkapaistos
500g raparperia
2 dl mansikkaa
½ dl sokeria
Muruseos
150g voita
3 dl kaurahiutaleita
1dl sokeria


Ohjeet
1. Kuori ja pilko raparperit palasiksi ja laita pakastettujen mansikoiden kanssa kattilaan. Lisää joukkoon sokeri sekä pieni tilkka vettä ja keitä muutaman minuutin ajan.
2. Levitä raparperimansikkaseos voideltuun piirakkavuokaan.
3. Sulata voi, sekoita muruseoksen muut ainekset voihin ja levitä raparperimansikkaseoksen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa