Raparperi-mansikkapaistos
Voi vitsit
millä säillä meitä on pitkään hemmoteltu. ☀️ Kesä on kyllä ehdottomasti
meidän molempien lempivuodenaika. Ihan jo harmittaa, kuinka nopeasti toukokuu
meni helteitä ja heräävää luontoa pällistellessä. Alkukesästä sitä suorastaan
uppoutuu kaikkiin ”ehdottoman tärkeisiin” kesärutiineihin, kuten
Sommar-kahvin ryystämiseen ja kielojen poimimiseen. Ehkä me suomalaiset tosiaan
eletään kesällä kuin viimeistä kesäpäivää. Kehtaako tätä nyt edes mainita,
mutta kesäisissä sadeilloissa on myös jotain taikaa. Silloin voi hyvällä omallatunnolla
häärätä keittiössä ja pyöräyttää tämän helpon, makuhermoja kutkuttavan
kesäherkun, raparperi-mansikkapaistoksen. Raparperi sisältää oksaalihappoa,
joka sitoutuu elimistön kalsiumiin. Tästä syystä raparperia syödessä on hyvä
nauttia samalla maitoa tai jotain maitovalmistetta, jotta oksaalihappo sitoutuu maidon kalsiumiin.
Soma arki suosittelee tietty vaniljajätskipalloja paistoksen kaveriksi.
Edelliskesänä poimittujen ja pakastettujen mansikoiden hyödyntäminen on tähän
reseptiin juuri passeli homma. Näin voi ne tuoreet oman maan mansikat
napostella tuoreina vaikkapa lettujen päällä. 🍓
Nyt sitten siihen helppoon reseptiin.
Nyt sitten siihen helppoon reseptiin.
Raparperi-mansikkapaistos
500g raparperia
2 dl mansikkaa
½ dl sokeria
Muruseos
150g voita
3 dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
500g raparperia
2 dl mansikkaa
½ dl sokeria
Muruseos
150g voita
3 dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
Ohjeet
1. Kuori ja pilko raparperit palasiksi ja laita pakastettujen mansikoiden kanssa kattilaan. Lisää joukkoon sokeri sekä pieni tilkka vettä ja keitä muutaman minuutin ajan.
1. Kuori ja pilko raparperit palasiksi ja laita pakastettujen mansikoiden kanssa kattilaan. Lisää joukkoon sokeri sekä pieni tilkka vettä ja keitä muutaman minuutin ajan.
2. Levitä raparperimansikkaseos voideltuun piirakkavuokaan.
3. Sulata voi, sekoita muruseoksen muut ainekset voihin ja levitä
raparperimansikkaseoksen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30
minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti