Pestohyrrät pitsataikinaan




Tämän viikon viimeisenä juhlaherkkuna pyöräytimme helpot pestohyrrät. Näitä voi sujauttaa juhlapöytään tai tarjoilla iltapalana jos juhlat venähtävät pikkutunneille (niinkuin hyvät juhlat aika monesti tuppaa venymään). Perinteisesti hyrrät on totuttu valmistamaan voitaikinasta, mutta pitsataikina tuo herkkuun ruokaisuutta eikä ole niin rasvainen. Hyrrät voi täyttää oman maun mukaan ja helppoudessaan sopii myös lasten kanssa yhdessä tehtäväksi puuhaksi. Pinja pääsi tällä kertaa hyrriä täyttelemään, eikä siis liene ihme, että joukkoon livahti tolkuton määrä fetaa.


Pestohyrrät pitsataikinaan
25g tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
n. 4-5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte
1 prk pestoa
200g salaattijuustoa
1 kananmuna voiteluun
juustoraastetta

Ohjeet 
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan ja laita taikina sitten kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinan alle n. 30 minuutin ajaksi.
  3. Kauli taikina ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle pesto ja murusteltu salaattijuusto. Kääri levy rullaksi kääretortun tavoin.
  4. Leikkaa n. 1 cm paksuisia paloja rullasta ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes hyrrät ovat kauniin ruskeita.



Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa