Vegaaninen sporttipastaJotta jaksaa kannustaa Leijonat MM-kultaan, pitää huolehtia kisastudion karjujien protskunsaannista. ;) Soma arki päätti valmistaa oman arkiruokansa twistillä ja vaihtaa perinteisen fusillipastan Myllyn Paras -sporttipastaan. Sporttipasta soveltuu nimensä mukaisesti sporttaajille, sillä se on runsasproteiininen. Pastan proteiinipitoisuuden takaa vehnä- ja herneproteiini, jonka myötä pasta on myös suutuntumaltaan napakampi. 

Kun pastan nostaa katettuun pöytään, voi varsin hyvin tarjota sen lisukkeena esimerkiksi pestoa ja salaattijuustoa. Näin pöytäseurueen jäsenet voivat päättää, nauttivatko pastan vegaanisena vai lisäävätkö pastan joukkoon juustoa. Juustolla tai ilman, todella maukasta arkiruokaa! Plussana lapsille ja lapsenmielisille pastan sporttiaiheiset kuvioinnit. Niillä voi hämätä paatuneimmankin pupunruoanvälttelijän tämän herkun äärelle. ;)


Kasvispasta (4:lle)
3 paprikaa
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
nippu vihreää parsaa
300g Myllyn paras – sporttipastaa
öljyä
suolaa
pippuria
Tarjolle:
pestoa
salaattijuustoa

Ohjeet:
  1. Pilko paprika ja kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Poista parsojen puumainen osa ja kuori varsi tarvittaessa. Leikkaa parsat n. 3 osaan.
  2. Paista sipulit, paprika ja kesäkurpitsa suurella pannulla öljyssä. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
  3. Keitä sporttipasta runsaassa ja runsassuolaisessa vedessä. Lisää parsat sporttipastan keittoajan lopulla pastaveteen kiehumaan n. 3-5 minuutin ajaksi tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Valuta sporttipasta ja parsat lävikössä ja sekoita ne pannulla paistettujen vihannesten joukkoon.
Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa