Unimaski
Kesän yllättäessä on itse kukin saattanut huomata, että aamuisin pidempään kuin kuuteen nukkuminen on hankalaa auringon valon tulviessa sisälle. Vaikka aurinko on erittäin nautittava asia päivisin, aamulla se saa suun mutruun jos uni jää kesken. Meiltä kotoa löytyy vain paksuja unimaskeja, jotka näin kesän korvilla ovat alkaneet hiostaa inhottavasti.  Päätimmekin siis tehdä kevyemmän version Verson Puodin joustofroteeta ja trikoota hyödyntäen. Näin käsityönopettajina näemme tämän soveltuvan hyvin myös alakoulun käsityötunneille. Kaavaa on helppo muokata ja koristelussa on vain mielikuvitus rajana.

Pinja tietää migreenistä kärsivänä, kuinka tärkeää on saada ympäröivä tila mahdollisimman pimeäksi kohtauksen aikana. Maski auttaa tähänkin ongelmaan, varsinkin kesällä. Extrahienoa tässä maskissa on se, että kylmän pyyhkeen sijaan joustofroteemaskin voi kastella kylmällä vedellä ja asettaa kasvoille helpotusta tuomaan.

Unimaskiin tarvitset:
joustofroteeta n. 40x30 cm
trikookangasta kuminauhakujaan n. 4x60 cm
kuminauhaa n. 20 cm
hakaneulan


Ohjeet
  1. Leikkaa kuvan mukainen kaava ja piirrä valitsemallesi kankaalle samanlaiset etu- ja takakappaleet. Kaava sisältää saumanvarat.
  2. Neulaa ja ompele 4 cm leveästä trikookankaasta n. 60 cm pituinen kuminauhakuja. Käännä valmis kuminauhakuja oikeinpäin hakaneulaa apuna käyttäen.
  3. Pujota hakaneulalla kuminauha valmiin kuminauhakujan sisälle. Ompele lopuksi molemmat kuminauhan päät muutamalla pistolla kujaan kiinni.  
  4. Kiinnitä etu- ja takakappale oikeat puolet vastakkain ja kuminauhat reunoihin niin, että kuminauha jää työn sisäpuolelle.
  5. Ompele palat yhteen ja jätä kääntöaukko. Käännä työ oikeinpäin ja ompele kääntöaukko kiinni pienin pistoin.
Huom! Maskin voi koristella oman maun mukaan. Me virkkasimme unimaskiin uinuvat silmät. Tähän tarvitset puuvillalankaa ja virkkuukoukun. Katso ympyrän virkkaamiseen ohje täältä. Meidän silmämunat muodostuvat kolmesta pylväskerroksesta. Klassisemman unimaskin saat aikaan poistamalla korvat kaavasta.  


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa