SateenkaarisämpylätJoo me tiedetään - ruoalla ei saa leikkiä! 😉 Leipominen voi kyllä välillä käydä ihan leikistä tai terapiasta. Havahduimme eilen taikinoita tehdessä, että olemme alkaneet vääjäämättä muistuttamaan lempielokuvamme kahta hahmoa, Alibullenin neitejä. Me päästiinkin eilen taikinaterapiaan Heinähatun tavoin ja pyöräytettiin värikkäitä sämpylöitä. Kiitos tästä vinkistä Annille, jonka instagram-tili kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun @pitkanen.anni. Sieltä löydät mm. ihanat unicornpullat ja paljon gluteenittomia reseptejä.
Sateenkaarisämpylät
5 dl vettä
25g hiivaa
2 ½ tl suolaa
1 rkl siirappia
n. 3 dl grahamjauhoja
n. 3 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl öljyä
3 eri elintarvikeväriä
maitoa voiteluun

Ohjeet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi.
  2. Alusta taikinaksi jauhoilla. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy.
  3. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa paikassa.
  4. Jaa taikina kolmeen osaan, lisää elintarvikevärit ja vaivaa taikinoista ilmakuplat. Pyöritä pieniksi sämpylöiksi ja kohota uudelleen liinan alla.
  5. Voitele sämpylät maidolla ja paista n. 225-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia.Mehän pääsimmekin jo kerran opinnoissa testailemaan värikkäiden pullapitkojen letittämistä univormuissamme. Nämä kuvat jäi muistoksi siitä ikimuistoisesta koulupäivästä! Voitte vaan kuvitella millaiset määrät taikinaa ja pitkoa syntyi kun 12 pullanletittäjää touhusi jauhot pöllyten keittiössä.Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa