Nopea nachovuokaElikkä tosiaan... Tämän päivityksen takana oli ajatus valmistaa mättöruokaa Leijonien peli-iltoja silmällä pitäen. No, onneksi tämä herkkupläjäys soveltuu ihan vaikka perjantai-iltoihin tai kavereille illanistujaisissa tarjottavaksi. Kyseessä on siis supermaukas ja sormin napsittava nachovuoka, jonka voi halutessaan valmistaa myös uunipellillä. Mikäli päädyt tähän jälkimmäiseen versioon, muistathan valmistaa uunipellin alle Soman arjen uskomattoman suosion saavuttaneen keksinnön - Pellikka-uunipellinalusen

 
Nachovuoka
1 sipuli
2 paprikaa
öljyä
400g naudan jauhelihaa
1 ps tacomausteseosta
1 ½ dl vettä
1 ps tortillasipsejä
150g creme fraichea
230g tacokastiketta
175g juustoraastetta
Tarjolle:
avokadoa
kirsikkatomaatteja
rucolaa


Ohjeet

1.   Kuullota pilkotut sipulit ja paprikat öljyssä. Laita joukkoon jauheliha ja ruskista se. Lisää joukkoon tacomausteseos ja vesi. Anna hautua n. 5 minuuttia tai kunnes seos on kiehunut kasaan.
2.   Laita uunivuoan pohjalle tortillasipsejä ja jauhelihaseosta kerroksittain ja lisää halutessasi muutamia lusikallisia myös creme fraichea ja tacokastiketta. Jätä kastikkeita myös tarjoilutilanteeseen. Lisää lopuksi vuoan päälle runsas kerros juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.
3.   Pilko tarjolle avokadoa ja kirsikkatomaatteja. Koristele kypsä nachovuoka halutessasi rucolalla.


Pinja hullaantui tähän ruokalajiin työkaverinsa järjestämissä illanistujaisissa. Resepti ja valmistusohjeet poikkeavat hippasen Soman arjen versiosta, mutta raaka-aineet ovat aika lailla samat. Suosittelemme myös kokeilemaan ruokalajin valmistusta siten, että jauhelihaseos kaadetaan uunivuokaan, jonka pohjalla on keskenään sekoitetut creme fraiche (150g) & Philadelphia-tuorejuusto (200g). Juustoraaste ripotellaan päälle ja paistetaan uunissa, kunnes juusto on sulaa. Tämä herkku nautitaan uunissa kuumennetuista tacokuorista. Kiitos Lillille tästä reseptistä, joka muuten löytyy Pinjalle kovin rakkaasta reseptikirjasta. 💛 Pinja sai kyseisen reseptikirjan työyhteisöltään lähtiessään kohti uusia työtehtäviä ja haasteita. Jokainen työyhteisön jäsen oli kirjoittanut reseptikirjaan yhden suosikkiresepteistään muutamilla saatesanoilla. Ihana lahjaidea! Vielä ehtii valmistamaan reseptikirjan esimerkiksi opettajayhteisössä, jossa kesäloma lähestyy ja useilla päättyy työsuhde syystä tai toisesta.

p.s. Ennustivatkohan Laajasalon opet, että Pinjasta tulee tulevaisuudessa köksäopettaja 😉Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa