Nopea nachovuoka
Elikkä tosiaan... Tämän päivityksen takana oli ajatus valmistaa mättöruokaa Leijonien peli-iltoja silmällä pitäen. No, onneksi tämä herkkupläjäys soveltuu ihan vaikka perjantai-iltoihin tai kavereille illanistujaisissa tarjottavaksi. Kyseessä on siis supermaukas ja sormin napsittava nachovuoka, jonka voi halutessaan valmistaa myös uunipellillä. Mikäli päädyt tähän jälkimmäiseen versioon, muistathan valmistaa uunipellin alle Soman arjen uskomattoman suosion saavuttaneen keksinnön - Pellikka-uunipellinalusen.
Nachovuoka
1 sipuli
2 paprikaaöljyä
400g naudan jauhelihaa
1 ps tacomausteseosta
1 ½ dl vettä
1 ps tortillasipsejä
150g creme fraichea
230g tacokastiketta
175g juustoraastetta
Tarjolle:
avokadoa
kirsikkatomaatteja
rucolaa
Ohjeet
1. Kuullota pilkotut sipulit ja paprikat öljyssä.
Laita joukkoon jauheliha ja ruskista se. Lisää joukkoon tacomausteseos ja vesi.
Anna hautua n. 5 minuuttia tai kunnes seos on kiehunut kasaan.
2. Laita
uunivuoan pohjalle tortillasipsejä ja jauhelihaseosta kerroksittain ja lisää
halutessasi muutamia lusikallisia myös creme fraichea ja tacokastiketta. Jätä
kastikkeita myös tarjoilutilanteeseen. Lisää lopuksi vuoan päälle runsas kerros
juustoraastetta. Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia kunnes juusto
on sulanut ja saanut hiukan väriä.
3. Pilko tarjolle avokadoa ja kirsikkatomaatteja. Koristele
kypsä nachovuoka halutessasi rucolalla.
Pinja
hullaantui tähän ruokalajiin työkaverinsa järjestämissä illanistujaisissa.
Resepti ja valmistusohjeet poikkeavat hippasen Soman arjen versiosta, mutta
raaka-aineet ovat aika lailla samat. Suosittelemme myös kokeilemaan ruokalajin
valmistusta siten, että jauhelihaseos kaadetaan uunivuokaan, jonka pohjalla on
keskenään sekoitetut creme fraiche (150g) & Philadelphia-tuorejuusto
(200g). Juustoraaste ripotellaan päälle ja paistetaan uunissa, kunnes juusto on
sulaa. Tämä herkku nautitaan uunissa kuumennetuista tacokuorista. Kiitos
Lillille tästä reseptistä, joka muuten löytyy Pinjalle kovin rakkaasta
reseptikirjasta. 💛 Pinja sai kyseisen reseptikirjan työyhteisöltään lähtiessään
kohti uusia työtehtäviä ja haasteita. Jokainen työyhteisön jäsen oli
kirjoittanut reseptikirjaan yhden suosikkiresepteistään muutamilla
saatesanoilla. Ihana lahjaidea! Vielä ehtii valmistamaan reseptikirjan
esimerkiksi opettajayhteisössä, jossa kesäloma lähestyy ja useilla päättyy
työsuhde syystä tai toisesta.
p.s. Ennustivatkohan Laajasalon opet, että Pinjasta tulee tulevaisuudessa
köksäopettaja 😉
Kommentit
Lähetä kommentti