Raakamakkaraa grillikauden avajaisissaTänään päätimme rikkoa kaavaa (kyllä, sellainen on jo ehtinyt muodostua 😊) julkaisemalla lapsuuden makumuiston sijaan grillikauden avajaisten herkuista postauksen. Avajaisethan on vain kerran vuodessa ja kyseisen juhlapäivän kunniaksi sattui vielä aurinko mollottamaan täydeltä terältä. Ei kuitenkaan hätää, ensi viikolla taasen luvassa lapsuuden makumuisto yllätysvieraalta.

Olimme jo aiemmin keväällä päättäneet, että grillimakkaroiden kulutusjuhlaa kunnioittaen otamme vihdoin raakamakkarat haltuun. Meidän sotasuunnitelmana oli lähestyä raakamakkaroita höyryttämisen ja grillaamisen yhteisvaikutuksella. Höyry kun esikypsentää makkaran ja grillaus viimeistelee kypsennyksen. Lisäksi grillissä makkaraan saadaan väriä sekä rapsakka pinta.

Saarioinen lähetti meille raakamakkaroita testattavaksi. Makuja löytyi moneen makuun - originalin lisäksi oli avajaisissa tarjolla grilliwurstchorizo, pekoniwursti sekä yrtti-bratwurst. Raakamakkarassa lihaa on perinteiseen lenkkimakkaraan verraten enemmän. Nitriittejä ja muita lisäaineita niissä on puolestaan yleensä vähemmän. Ja hei, näähän sopii myös niin laktoosittomille kuin gluteenittomille. 

Meidän mielestä grillaamisen pitää olla helppoa ja hauskaa. Toki joskus voi jotain nypertääkin, sikäli mikäli sille päälle sattuu. Nyt kuiteski päätettiin tarjota raakamakkaroiden kanssa voissa paistettuja perunoita ja pekoniin käärittyjä parsoja. Mehän tosiaan asteltiin muina naisina makkarat kainalossa isosiskon luokse grillaamaan. Siellä kun on loistava grilli, yksi erinomainen grillimestari ja iso lasitettu partsi, jonne ilta-auringon säteetkin vielä luo sellaisen etelän hetelmä -fiiliksen. Ei yhtään hassumpi arki-ilta.


Raakamakkarat Soman arjen tapaan
1 pkt Grilliwurst yrtti-bratwurst -raakamakkaraa
1 pkt Grilliwurst original -raakamakkaraa
1 pkt Grilliwurst chorizo -raakamakkaraa
1 pkt Pekoniwursti -raakamakkaraa

Ohjeet
1. Höyrytä halutessasi raakamakkarat ennen grillausta.
2. Valmista makkarat miedolla lämmöllä grillissä useasti käännellen. Raakamakkarat voi myös valmistaa miedolla lämmöllä pannulla kannen alla.

Paistetut perunat
1kg perunoita
voita
suolaa
mustapippuria

Ohjeet
1. Keitä kuoritut perunat suolaisessa vedessä. Perunat saavat jäädä suhteellisen napakoiksi. Anna jäähtyä. Voit myös hyödyntää eilispäivän perunoita.
2. Kuutioi perunat haluamaasi kokoon ja paista runsaassa voissa pannulla.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pekoniin käärityt parsat
2 nippua vihreää parsaa
pekonia/kalkkunapekonia

Ohjeet
1. Pese parsat ja katkaise parsan puumainen osa, joko käsin napsauttamalla tai veitsellä.
2. Kiedo pekoni parsan ympärille samalla hiukan venyttäen. Kiinnitä pekoni parsan nupun alle vedessä liotetuilla cocktailtikuilla.
3. Grillaa noin 10 minuuttia kunnes pekoni on ruskistunut ja parsat ovat sopivasti pehmenneet.

Ja sitten siihen tuomioon... Mitä mieltä avajaisten porukka oli raakiksista? Yksimielisesti on pakko antaa tälle kesän herkulle vahva suositus. Maku oli vahva ja koostumus lihaisa. Pinjan suosikiksi nousi yrtti-bratwurst ja Kiran lemppari oli mausteinen chorizo. Kannattaa siis heti viikonloppuna kokeilla raakamakkaran grillaamista. 

P.s. Varo, ettei makkarat mene parempiin suihin!!


Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa