Pääsiäisen tähteistä arkiruokaa
Pääsiäisloman loppupuolella suun tekee jo mieli arkisempia makuja.
Soman arjen jääkaapin, pakastimen sekä kuivakaapin kätköistä löytyivät meidän
lapsuuden kasariherkkuun, täytettyihin paprikoihin soveltuvat ainekset. Tämän ruokalajin makumaailmaa voi vaivattomasti
muunnella oman maun ja jääkaapin antimien mukaan. Me hyödynsimme eilispäivän
tähteistä riisi-kauraseoksen sekä jo avattuja ja pakastettuja tuotteita.
Täytetyt paprikat
4 paprikaa
1 sipuli3 rkl puuroriisiä
200g Snellmanin sika-nauta jauhelihaa
suolaa ja/tai lihaliemikuutio
mustapippuria
100g herne-maissi-paprikaa
1½ dl sipulisekoitus ranskankerma
pinnalle juustoraastetta
Ohjeet
1. Leikkaa huuhdellut paprikat kantaosasta
avoimeksi ja poista siemenet. Aseta paprikat uunivuokaan täyttämistä
odottamaan. Pilko kannan ympärille jäänyt paprika sekä hienonna sipuli osaksi
täytettä.
2. Esikypsennä
riisi mikrossa hyvin suolatussa vähäisessä vedessä täydellä teholla n. 5-6min.
Valitse korkeareunainen ja mikronkestävä kulho ja sekoita riisiä esikypsennyksen
puolessa välissä.
3. Kuullota
hienonnetut sipulit ja kannan ympäriltä pilkottu paprika. Ruskista samalla pannulla
sika-nauta jauheliha ja mausta seos lihaliemikuutiolla/suolalla ja
mustapippurilla.
4. Lisää
herne-maissi-paprikat sekä esikeitetty riisi jauhelihaseoksen joukkoon. Sekoita
täytteeseen lopuksi sipulisekoitus ranskankerma. Tarkista maku ja täytä
paprikat.
5. Ripottele täytettyjen paprikoiden pinnalle
reilusti juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 225-asteessa, kunnes
paprikat alkavat pehmetä (n.30-45 min).
Kuluneen talven aikana meidän keittiöissä on valmistunut jo useamman
sorttisia täytettyjä vihanneksia ja juureksia, kuten kesäkurpitsoja, munakoisoja
sekä bataatteja. Kieli pitkällä kuitenkin jo kesää ja grillikauden avajaisia odotellaan.
Vahva veikkaus, että tänäkin kesänä grillikausi pärähtää tulille jo perinteeksi
muodostuneiden pekoniin käärittyjen tuorejuustotäytteisten jättiherkkusienten
myötä.
Kommentit
Lähetä kommentti