Lapsuuden makumuisto: Jenni Alexandrova
Soman arjen ensimmäinen merkkipäivä! Yhteistä matkaa teidän lukijoiden
kanssa on nyt taitettu kuukauden verran. Kiitos! <3
Perjantaiseen tapaan viihdytämme teitä lapsuuden makumuistolla. Ääneen
pääsee meidän ihailema blogikuningatar Jenni Alexandrova. Tähän
Jennin muistoon voi varmasti moni samaistua.
Pohdimme pitkään, miten lähestyä tätä haastetta. Päätimme suhtautua
keitettyyn ja kuorittuun perunaan & kananmunaan sekä maksamakkarapalaan
siten, kuin ne paljastuisivat MasterChefin mysteerilaatikosta. Mitä näistä
raaka-aineista voisi taikoa? Saimme idean hitaan viikonloppuaamun aamiaisesta,
jossa tarjotaan espanjalaista perunamunakasta sekä grillattuja maksamakkaralla
täytettyjä kolmioleipiä.
Espanjalainen perunamunakas
muffinivuoissa (n. 10-12kpl)
250g keitettyä perunaa
1 pieni sipuli
4 kananmunaa
¼ tl suolaa
mustapippuria
(rasvaa kuullotukseen
ja vuokien voitelemiseen)
Ohjeet
1. Keitä ja kuutioi perunat.
2. Hienonna
sipuli ja kuullota öljyssä.
3. Riko
kananmunien rakenne ja lisää joukkoon mausteet
4. Voitele
vuoat ja laita vuokien pohjalle keskenään sekoitetut perunat ja sipulit.
5. Kaada
kananmunat vuokiin sipuli-perunaseoksen päälle.
6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 13
minuuttia.
Huom! Voit hyödyntää eilispäivän tähteitä, kuten keitettyjä perunoita. Munakkaaseen
voit myös lisätä jääkaapin antimista esimerkiksi paprikaa, juustoa, yrttejä
jne. oman maun mukaan.
Tarjoilu
Soma arki suosittelee tarjoilemaan perunamunakkaan leipägrillissä
valmistettujen kolmioleipien kera. Lämpimät uunileivät ajavat saman asian. Päädyimme
jalostamaan Jennin isän valmistaman annoksen maksamakkaraosiota siten, että sujautimme
Snellmanilta testiin saadun viipaloidun aurinkokuivatulla tomaatilla maustetun maksamakkaran paprikan ja juuston kaverina leivän väliin. Makuelämyksen
täydentää tuoreet vihannekset, tuoremehu sekä haudutettu tee.
Nam, mitä herkkuja!
P.s. Meilläkään ei oo muutes kastiketta yhtään minkään päällä ja
varsin hyvälle maistuu! 😊
Kommentit
Lähetä kommentti