DIY kakkapussipidike

Pohdimme päät sauhuten tälle tuotteelle jotain ”vetävämpää” nimeä, mutta kakka on kakka vaikka voissa paistais. Postauksen myötä saat siis näppeihisi Soman arjen DIY kakkapussipidikkeen valmistamiseen ohjeen.

Näin keväisin lumen alta paljastuu hirvittävä määrä kikkareita. Inhottavinta on, kun itse tunnollisena kömmit pidemmälle pusikkoon keräämään oman koirasi jätökset, niin matkalla keruupuuhiin astut keräämättä jääneeseen pommiin. Kaikki koiraihmiset varmasti tunnistavat tilanteen. Luonnon puhtaanapitämisen ja esteettisen näkökulman lisäksi kikkareiden keräämisessä on myös vissi pointti suojella koiria ulostevälitteisiltä mikrobi- ja loistartunnoilta.

Verson Puoti lähti tukemaan meitä kakkapussipidikkeiden valmistusprosessissa lähettämällä trikoo- ja joustocollegepaloja eri sävyissä. Käytimme kolmea eri kangasta ja testasimme kuhunkin omaa kiinnitysmekanismia. Pinja koiranomistajana on huomannut usein tuskailevansa, mihin minäkin vuodenaikana ja minkäkin vaatekerran kanssa sujauttaa kakkapussit – kesällä kun voi olla yllä esimerkiksi taskuton hellemekko. Tästä syystä lähdimmekin kehittelemään eri tilanteisiin soveltuvia kakkapussipidikkeitä.


Keijun siivet -digitrikoinen pussipidike on varustettu haalla, jolla pussipidikkeen voi napsauttaa kiinni esimerkiksi farkkujen vyölenkkiin. 


Kuha -digitrikoinen pussipidike on puolestaan suunniteltu tarranauhalla remmiin kiinnitettäväksi. Tämä on kätevä tilanteissa, joissa vaatteista ei löydy taskuja. 


Virta -digijc pääsi somistamaan pussipidikettä, jonka voi avainrenkaalla kiinnittää avaimenperäksi. Avaimet tulee hyvin suurella todennäköisyydellä napattua lenkille mukaan ja tässä ratkaisussa avainten kaverina kulkee myös kakkapussipidike. 

Nyt sitten niihin lupaamiimme valmistusohjeisiin.

Tarvikkeet kakkapussipidikkeeseen
puuvillaa/joustavaa kangasta (12x26cm vuoripussiin ja kaksi 12x14cm palaa)
ompelulankaa
kuminauhaa
kiinnitykseen jotain seuraavista:
1. vinonauhaa, haka
2. vinonauhaa, avainrengas
3. tarranauhaa

Ohjeet
1. Leikkaa pussin päällikankaat ja vuorikangas. Pussin koko valmiina on 10 x 12cm. HUOM! Vuorikankaassamme ei ollut selkeää kuviota, joten leikkasimme yhden 12x26cm palan (= pussin leveys + 1cm saumanvarat molemmin puolin x pussin korkeus + 1cm saumanvarat molemmin puolin) Päällikankaat leikkasimme erillisinä paloina, jotta kankaiden kuviot ovat molemmin puolin oikein päin ja kiinnitys saadaan pussin yläreunaan. Tällöin päällikankaiden palat ovat 12x14cm.
2. Ompele ensin vuoripussin sivusaumat.
3. Ohita tämä vaihe, jos valitsit kiinnitykseen tarranauhan. Valmista vinonauhasta koukku ommellen vinonauha kaksinkertaiseksi. Pujota kaksinkertaiseksi ommeltuun vinonauhaan haka tai avainrengas.
4. Aseta päällikankaat oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä nuppineuloin valitsemasi kiinnitysmekanismi työn yläreunan keskelle kahden kankaan väliin.
5. Mittaa päällipussin toisesta alareunasta 3cm ylöspäin ja tee pieni merkki tähän kohtaan. Mittaa vielä 2cm ylöspäin edellisestä merkistä ja tee toinen merkki. Tämä merkitty väli jätetään ompelematta, jotta kuminauha saadaan myöhemmässä vaiheessa pujotettua.
6. Neulaa ja ompele sivusaumat ja työn yläreuna.
7. Silitä saumat auki.
8. Aseta pussit sisäkkäin nurjat puolet vastakkain siten, että vuorikangaspussi on päällimmäisenä.
9. Taita pussin alareunasta ensin 1 cm ja sen jälkeen vielä 2 cm. Käytä apunasi silitysrautaa.
10. Tikkaa taite kiinni mahdollisimman läheltä taitteen reunaa, jotta kuminauhalle muodostuu kuja.
11. Käännä pussi oikein päin ja pujota kuminauha kujaan hakaneulaa apuna käyttäen. Ompele kuminauhan päät tiukasti toisiinsa. Kuminauhakujan aukon voi sulkea muutamin pistoin.

Muutamia lisävinkkejä valmistukseen.
Kakkapussinpidikkeen voi tehdä joko saumurilla tai ompelukoneella riippuen kangasvalinnasta. Pidikkeen reunat voi halutessaan pyöristää. Soman arjen kakkapussipidikkeen koko on sellainen, että S-kokoinen kakkapussirulla mahtuu pyörimään rullana pidikkeen sisällä. Me päädyimme kuitenkin täyttämään pidikkeet toisistaan jo irrotetuilla kakkapusseilla.

Helppoa, somaa ja kätevää, eikös? Nyt ei tarvitse huolehtia muusta kuin pussipidikkeen täyttämisestä.

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa