Koti pölyttömäksi

 
 • Jos käytät pölyhuiskaa, muista tehdä se siivousaskareista ensimmäisenä. Pölyhuiskalla voi pölyttää valaisimet ja muut hankalat paikat.
 • Pyyhi pinnat järjestelmällisesti ylhäältä alaspäin ja vasemmalta oikealle.
 • Useimmille pinnoille paras pölynpyyhintäväline on kuiva tai nihkeä mikrokuituliina. Tarpeen vaatiessa lisää mikrokuituliinaan veteen laimennettua yleispuhdistusainetta.
 • Liina kannattaa laskostaa, eikä rypistää mytyksi. Käännä aina liinasta puhdas pinta esiin käytetyn pinnan likaannuttua.


Sini Pölyhuiska on aitoa lampaanvillaa ja sopii erityisesti pölyjen poistoon aroilta pinnoilta kuten koriste-esineistä, taulujen kehyksistä ja elektronisista laitteista. Pölyhuiskan voi imuroida tai ravistella puhtaaksi ulkoilmassa. Me siskot ihastuttiin tähän kauniiseen ja tehokkaaseen pölyhuiskaan varsinkin korkeakiiltoisten huonekalujen ja sähköpianon ylläpitosiivouksessa. Pölyjen huiskaisu ylähyllyiltä onnistuu jatkossa myös Kiralta, vaikka oman varren pituus ei päätä huimaa.Pinjan lemppariksi osoittautui Sini Pölymiekka. Vanhan kerrostalon patterien sekä sälekaihtimien välit puhdistuvat jatkossa käden käänteessä. Ne kun tuppaa herkästi ”unohtumaan”. Miekka on mikrokuitua, taivuteltava ja välinevarteen kiinnitettynä sillä saa myös hämähäkinseitit poistettua katonrajasta. Pölymiekka on helppo puhdistaa imuroimalla, ravistelemalla tai irrottamalla päällinen ja pesemällä se pesukoneessa 60 asteessa.


Otimme testaukseen myös Sini Mikrokuituliinan. Hyviksi havaitut Sinin mikrokuituliinat ovat jo pitkään olleet meillä käytössä ylläpitosiivouksessa. Hyvänä vinkkinä onkin erottaa siivottavien tilojen mikrokuituliinat värikoodein. Iso peukku mikrokuituliinan puhdistavuudelle, kestävyydelle ja pestävyydelle.

Yks hifistelyniksi vielä. Keittiön kaapistojen yläpinnoille kertyy ahkerilla kokkaajilla rasvaa, johon pöly herkästi kiinnittyy. Sitä onkin sitten ikävämpi hinkata keittiöjakkaralla horjahdellen. Teippaa siis kevyesti keittiön kaapistojen päälle sanomalehteä tai leivinpaperia. Jatkossa horjahtelun ja hinkkaamisen sijaan voit vain vaihtaa paperit tarpeen vaatiessa uusiin.

Näillä siivoustuotteilla on kilpavarustelu kunnossa ja pölyt pysyy poissa nurkista. Pinjan Hertta-koirakin kiittää näistä mökättömistä aparaateista – säästyy hampaat, kun ei tarvitse imurinvarteen hyökkäillä!

Kommentit

 1. Tuo, että keittiönkaappien päälle laittaisi leivinpaperia suojaksi on erinomainen idea. En tiedä, miten saisin ne rasva-pöly-tahrat sieltä pois! Onko teillä vinkkiä siihen, mikä aine tai tökötti olisi siihen paras? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Näin säästyy aikaa ja hermoja. :) Kiinnittynyt rasvalika edellyttää heikosti emäksistä puhdistusainetta, joten tähän tarkoitukseen soveltuu esimerkiksi Fairy-käsiastianpesuaine. Voit vaikkapa tehdä suihkepulloon vedellä laimennetun seoksen. Mikäli lika edellyttää tehokkaampaa mekaanista hankausta, kannattaa kokeilla huomaamattomaan kohtaan esimerkiksi Cif-hankausnestettä.

   Poista
  2. Täytyy ottaa tämä projektiksi. Ensin putsata ja sitten laittaa tuo leivinpaperisuoja! Jes! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa