Kääretorttukakku
Unelmatorttu on ehdottomasti yksi helppojen kahviherkkujen kruunupäistä.
Kokeilunhaluisina jauhopeukaloina me päätettiin kääräistä tämä perinteinen
herkku vähän näyttävämpään malliin – kääretorttukakuksi. Kakun ulkonäköä voi
helposti tuunata esimerkiksi leikkaamalla torttusuikaleet leveämmiksi tai
kuorruttamalla koko kakun kermavaahdolla. Tämä meidän versio on siitä niin
näppärä, että näyttävän kakun saa aikaan yhdestä kääretorttulevystä. Meidän
perheessä kääretorttu on muutes aina kulkenut nimellä käärimäpulla. Pitäisi
ihan äidiltä kysellä, muistaako hän, miten kääretorttu muuttui meidän lasten
suissa käärimäpullaksi. Pidemmittä puhetta -
saisiko siis olla käärimäpullakakkua!
Kääretorttukakku
unelmatortun pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte
mansikkahilloa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kermaa
1-1½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
koristelu
pursotettua täytettä
mansikoita
tummaa suklaata
Ohjeet:
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Kumoa kääretorttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Poista leivinpaperi varoen kääretorttulevyn päältä. Sivele torttulevyn päälle ohuelti mansikkahilloa.
- Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja lisäämällä huoneenlämpöinen tuorejuusto kerman joukkoon. Mausta täyte tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Laita osa täytteestä koristelua varten pursotinpussiin ja levitä loput kääretorttulevyn päälle.
- Siisti torttulevyn reunat ja leikkaa terävällä veitsellä kääretorttulevystä n. 6-7cm levyisiä suikaleita ja aloita kakun kokoaminen tarjoiluastialle. Rullaa yksi torttusuikale kerrallaan tiukan aloitusrullan ympärille.
- Koristele mansikoin, tummasuklaalastuin sekä pursottamalla täytettä kakun päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti