Suklainen karhunvatukkatorttu



soma arki karhunvatukkatorttu ganache

Meitä on jo pitkään houkuttanut testata hillolla maustetun ganachen valmistamista. Ganache on yksinkertaisimmillaan kermaan sulatettua suklaata. Olemme hyödyntäneet seosta sellaisenaan kakun suklaakuorrutteena sekä vatkattuna kermavaahdon tavoin. Suklaan ja kerman suhteilla pelaaminen antaa ganachelle monipuoliset käyttömahdollisuudet. Nyt sitten päätimme maustaa ganachen karhunvatukkahillolla ja kumosimme valmiin täytteen suklaamurotaikinaiseen piirakkapohjaan.

Piirakkapohjasta puheen ollen, joskus on ihan ok hyödyntää pakastealtaan antia, myös leivontahommissa. Me päätettiin ostaa valmis murotaikina ja tuunata sitä itse lisäämällä huoneenlämmössä sulaneeseen murotaikinaan kaakaojauhetta. Muutamalla ruokalusikallisella pohja muuttaa niin makuaan kuin ulkonäköään. Tämä jälkkäri hellii suklaanhimoisten makunystyröitä.

Koristeita nyperrettiin itse tummaa suklaata sekä CandyMelts-nappeja sulatellen ja pursotellen ganachen jäähtymistä odotellessamme. Aina yhtä hauskaa puuhaa! Suklaakoristeet on helppo painella jähmettyneen ganachen pintaan pystyasentoon. Kauniin lisän tortun pintaan tuovat tuoreet karhunvatukat. 

somaarki suklainen karhunvatukkatorttu resepti

Suklainen karhunvatukkatorttu

Pohja
1 pkt murotaikinaa
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
115g karhunvatukkahilloa
150g tummaa suklaata
1½ rkl voita
Koristelu
karhunvatukoita
suklaa- & CandyMelts-koristeita
koristerakeita tms.

Ohjeet:
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaakaojauhe käsin huoneenlämmössä sulatettuun murotaikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan. Pistele taikinapohjaa haarukalla, aseta päälle leivinpaperi ja painoksi kuivia herneitä. Paista pohja esilämmitetyn uunin alimmalla tasolla n. 10-15 min tai kunnes pohja on kypsä.
  2. Sekoita kerma ja hillo kattilassa ja kiehauta seos miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa ja voi. Kaada täyte torttupohjalle ja laita sivuun jäähtymään. Voit myös siirtää hieman jäähtyneen tortun jääkaappiin edistääksesi täytteen hyytymistä.
  3. Valmista sulatetusta suklaasta ja CandyMeltsistä koristeita. Koristele tortun pinta karhunvatukoilla, suklaakoristeilla ja koristerakeilla. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
soma arki suklaatorttu karhunvatukka suklaakoriste ohje

Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa