Suklainen karhunvatukkatorttu
Meitä on jo pitkään
houkuttanut testata hillolla maustetun ganachen valmistamista. Ganache on
yksinkertaisimmillaan kermaan sulatettua suklaata. Olemme hyödyntäneet seosta
sellaisenaan kakun suklaakuorrutteena sekä vatkattuna kermavaahdon tavoin.
Suklaan ja kerman suhteilla pelaaminen antaa ganachelle monipuoliset
käyttömahdollisuudet. Nyt sitten päätimme maustaa ganachen
karhunvatukkahillolla ja kumosimme valmiin täytteen suklaamurotaikinaiseen
piirakkapohjaan.
Piirakkapohjasta puheen
ollen, joskus on ihan ok hyödyntää pakastealtaan antia, myös leivontahommissa.
Me päätettiin ostaa valmis murotaikina ja tuunata sitä itse lisäämällä
huoneenlämmössä sulaneeseen murotaikinaan kaakaojauhetta. Muutamalla
ruokalusikallisella pohja muuttaa niin makuaan kuin ulkonäköään. Tämä jälkkäri
hellii suklaanhimoisten makunystyröitä.
Koristeita nyperrettiin
itse tummaa suklaata sekä CandyMelts-nappeja sulatellen ja pursotellen ganachen
jäähtymistä odotellessamme. Aina yhtä hauskaa puuhaa! Suklaakoristeet on helppo
painella jähmettyneen ganachen pintaan pystyasentoon. Kauniin lisän tortun pintaan
tuovat tuoreet karhunvatukat.
Suklainen karhunvatukkatorttu
Pohja
1 pkt murotaikinaa
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
115g karhunvatukkahilloa
150g tummaa suklaata
1½ rkl voita
Koristelu
karhunvatukoita
suklaa- &
CandyMelts-koristeita
koristerakeita tms.
Ohjeet:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kaakaojauhe käsin huoneenlämmössä sulatettuun murotaikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan. Pistele taikinapohjaa haarukalla, aseta päälle leivinpaperi ja painoksi kuivia herneitä. Paista pohja esilämmitetyn uunin alimmalla tasolla n. 10-15 min tai kunnes pohja on kypsä.
- Sekoita kerma ja hillo kattilassa ja kiehauta seos miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa ja voi. Kaada täyte torttupohjalle ja laita sivuun jäähtymään. Voit myös siirtää hieman jäähtyneen tortun jääkaappiin edistääksesi täytteen hyytymistä.
- Valmista sulatetusta suklaasta ja CandyMeltsistä koristeita. Koristele tortun pinta karhunvatukoilla, suklaakoristeilla ja koristerakeilla. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti