Granaattiomenasuupalat
Pikkujouluaika on paraikaa käynnissä ja pieniä, helppoja tarjottavia
mietiskellään ainakin meidän köökissä innolla. Kira rakastaa granaattiomenoita,
joten jotakin oli näistä kauniista joulunpunaisista siemenistä taiottava. Granaattiomena
uppoaa ihan miten tahansa, mutta höystettynä omatekemällä glazella ja
briejuustolla – nam!
Tiesitkö muuten, että granaattiomena on juuri marraskuun satokauden herkku.
Granaattiomena sisältää huimat määrät antioksidantteja ja C-vitamiinia ja on
näin ollen varsinainen ikääntymisen ennaltaehkäisijä. Näillä verukkeilla granaattiomenan
siemeniä voi nautiskella salaateissa, juustojen kanssa, jugurtissa, puurossa ja
ihan vain sinällään.
Meidän herkullisten suupalojen salaisuus piilee itse tehdyssä,
granaattiomenaisessa balsamico -kastikkeessa. Balsamico glaze on maustettu muscovadosokerilla
sekä tietenkin granaattiomenamehulla. Näistä syntyi aivan ihanan raikas, siirappimainen
glaze briejuuston ja granaattiomenan seuraksi. Jos sattuu löytämään niin
granaattiomenamehun voi korvata myös granaattiomenaliköörillä. Se se vasta
onkin namia ja sopii moneen muuhunkin leivontaan ja ruoanlaittoon näin joulun tiimoilla.
Joulumusiikit (ja granaattiomenan kestävä essu) päälle ja ihanaa fiilistelyä keittiöön!
Granaattiomenasuupalat (n. 15kpl)
1 dl balsamicoa
1 rkl muscovadosokeria/fariinisokeria
¼ dl granaattiomenamehua
½ dl granaattiomenan siemeniä
1 ranskalainen patonki
oliiviöljyä
n. 225g briejuustoa
2 rkl lehtipersiljaa
Ohjeet:
1.
Mittaa pieneen kattilaan balsamico, sokeri ja
granaattiomenamehu. Keitä hiljalleen n. 15 minuuttia kunnes seos on muuttunut
siirappiseksi.
2. Poista
granaattiomenasta pyöreät kantapalat kummastakin päästä, jotta näet granaattiomenan lohkot. Viipaloi
granaattiomena lohkojen mukaisesti ja poista siemenet käsin suuressa kulhossa.
3. Leikkaa
patonki n. 2cm viipaleiksi ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa uunissa n.
3minuuttia tai kunnes patonkiviipaleet ovat kullanruskeita.
4. Leikkaa
briejuustosta ohuita viipaleita. Käännä patongit ja nostele briejuustopalat grillaamattomalle
pinnalle. Siirrä takaisin uuniin n. 2 minuutin ajaksi tai kunnes juusto on sulanut.
5.
Kuorruta crostinit granaattiomena-balsamico
glazella. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet ja lehtipersija.
Kommentit
Lähetä kommentti