Sokerihunnutetut pekaanipähkinät & mantelit
Kuka on oikeastaan päättänyt, että nämä sokerihunnutetut herkut kuuluvat
lähinnä joulun aikaan? Näitä glögin kanssa nautittuja herkkupaloja muistelimme kaiholla
viilenevässä syysillassa. Kaupoissa näitä ei vielä kauheasti näy niin pakko oli
pyöräyttää herkkupäiväksi omia. Eikä sinne jouluunkaan ihan kamalan pitkä
aika ole! Kokeiltiin muuten tehdä näitä jo parisen viikkoa sitten, mutta
ilmeisesti meinasi väsymys painaa päälle kun ei millään onnistunut. Tutkailimme
reseptiä uusiksi, seurailimme myös lämpömittaria tarkemmin ja kerrallahan se
meni keskittyessä purkkiin! Naaaaaam. Tulipa tehtyä samaan syssyyn myös
sokerihunnutetut mantelit.
Nämä ovat todellisuudessa aivan superhelppoja ja kauniita herkkuja
vaikka tuliaisiksi. Nämä namit käy myös gluteenittomalle ja vegaanille
kaverille herkkuylläriksi! Vaihtelua saa mukavasti lisäämällä reseptiin esim.
kardemummaa tai neilikkaa! Vinkkinä työskentelyyn: muista tsekkailla lämpömittaria
ja olla sen kanssa tarkkana. Kun pähkinät ja mantelit ovat päässeet
sokerikylpyyn niin nostele ne tämän jälkeen pellille. Voit halutessasi
valutella lopun sokeriliemen pähkinöiden päälle lisämakeutta antamaan.
Sokerihunnutetut pekaanipähkinät & mantelit
1 ½ dl pekaanipähkinöitä
1 ½ dl manteleita
2 rkl margariinia/voita
2 ½ dl sokeria
1 ¼ dl vettä
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl vanilja-aromia
Ohjeet:
1. Aseta pähkinät ja mantelit leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda n. 10 minuuttia 125-asteisessa uunissa.
2. Voitele suuri uunivuoka 1 rkl margariinilla/voilla. Jätä sivuun odottamaan.
3. Voitele paistokasari lopulla margariinilla/voilla. Lisää sokeri, vesi, suola ja kaneli. Kiehauta seos niin, että sokerikiteet sulavat. Anna kiehua hiljalleen kannen alla ilman sekoittamista. Nosta lämpötila 113 asteeseen ja ota kasari pois levyltä. Lisää vanilja-aromi.
4. Sekoita sokeriliemen joukkoon paahdetut, lämpimät pähkinät ja mantelit. Nostele voideltuun uunivuokaan. Paista uunissa 125 asteessa n. 30 minuuttia. Sekoita 10 minuutin välein.
5. Kaada uunista tulleet pähkinät leivinpaperin päälle ja erottele vielä lämpiminä varovaisesti toisistaan haarukalla. Anna jäähtyä ja nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti