Jälkkäriä grillikauden päätösjuhliin!
Meillä on perheen kesken ollut tapana viettää elokuun
lopussa grillikauden päätösjuhlaa. Varsinaisesti grillikausi ei ole kai juuri
koskaan silloin vielä loppunut, mutta onpas ollut ainakin taas yksi syy juhlia!
Tänä vuonna juhliin on tulossa jälkiruokaosastollekin teemaan sopivia herkkuja.
Tottahan toki asialleen omistautunut jälkiruokakomitea testaa jo etukäteen
suunnittelemiaan tuotteita. Kuvien ulkopuolelle jäi myös muutama hauska,
epäonnistunut kuppikakku. Yksi renkaassa roikkunut muumi olikin väärinpäin ja
muutama kuppikakku jäi vähän vajaaksi kuorrutteesta ja pelastuskeinona osa
muumeista retkotti rantahietikossa. Vedet silmissä näitä kuvaten päätimme kuitenkin
säästää teidät näiltä. Ehkäpä tuunausideana kuorrutteen riittäessä vain
puolikkaaseen kuppikakkuun muumille voisi laittaa karkkiremmistä rantapyyhkeen ja
hänet siihen rauhakseen köllöttelemään?! 😉
Yksi meidän perheen klassikkoherkuista juhlissa kuin
juhlissa on porkkanakakku. Näihinkin pikku kuppikakkuihin käytimme klassikkoreseptiämme.
Sen pariin löydät täältä. Jos et halua tehdä kuppikakkuja koko naapurustolle,
niin suosittelemme tekemään vain 1/3 reseptistä. Silloin pikkuisia muffineita
tulee n. 25 kpl. Myös kuorrute on porkkanakuppikakuissa sama kuin em.
reseptissä. Joukkoon sipaisimme vain hiukan sinistä elintarvikeväriä.
Suklaamuffinit tai ”hehkuvat grillit” ovat meidän kahden
herkkumuffineja. Nämä ovat sellaisten vannoutuneiden suklaanrakastajien
herkkua. Kuorrutteen twistiksi valitsimme tällä kertaa päärynän aromin. Oih,
miten herkullinen makuyhdistelmä! Näiden tekeminen on myös superhauskaa, kun
piirreltiin leivinpaperille sopivan kokoisia grilliritilän malleja decomelts-pursotuksia
varten ja leikeltiin viinikumeista pieniä liha- ja kasvisviipaleita
grillivartaisiin.
Suklaamuffinit (n. 25kpl pieniä)
50g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoa
½ dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
½ dl maitoa
n. 60 g tummaa suklaata
Kuorrute
100g voita
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
elintarvikeväriä
päärynäaromia
Koristeet
mustia Decomeltsejä
cocktailtikkuja
erivärisiä viinikumikarkkeja
Ohjeet:
1. Valmista koristeet: Piirrä leivinpaperille
muffinivuoan kokoisia grilliritilämalleja. Sulata mustat decomeltsit ja pursota
sulanut massa ritilän muotoon. Anna kovettua jääkaapissa. Leikkaa erivärisistä
viinikumikarkeista kuutioita ja pujota palat cocktailtikkuihin. Leikkaa
ylimääräinen cocktailtikun pätkä saksilla.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi
seokseksi. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää
taikinaseokseen vuorotellen kuivia aineita ja maitoa.
4. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Lisää
suklaarouhe muffinitaikinaan. Annostele pieniin muffinivuokiin.
5. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 15
minuuttia.
6. Anna muffineiden jäähtyä ja valmista kuorrute. Vispaa
sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää vielä
tomusokeri, elintarvikeväri ja päärynäaromi. Pursota kuorrute muffinien päälle.
Koristele grilliritilällä ja grillivartaalla.
Porkkanakuppikakut (n. 25 kpl)
HUOM! Reseptiin pääset täältä.
· Tee reseptistä vain 1/3.
· Kuorrutteeseen lisäsimme sinistä elintarvikeväriä
· Pienten kuppikakkujen paistolämpötila on 175
astetta n. 15 minuuttia.
Koristeet
Muumikeksejä
rengaskarkkeja
cocktail-sateenvarjot
Kommentit
Lähetä kommentti