Grillijälkkäri – kanelissa paistetut raparperit & ananakset
Kesälomalla on ihanaa syödä ulkona – satoi tai paistoi. Meillä on
grillissä valmistunut ties vaikka mitä, mutta tämä jälkkäri on aivan ihana ja
meinaa syrjäyttää perinteisen suklaabanaanin. Me teimme tällä kertaa jälkkärin
sivukeittimellä, mutta reseptin ainekset voi yhtä lailla pakata folioon ja
sujauttaa grilliin muun ruoan kanssa. Helppoa!
Raparperit ovat ihanaa kotimaista kesäherkkua, jota me olemme saaneet
kaverin pihamaalta läjäpäin jälkiruokaherkkuihin! Muistathan, että raparperin
kanssa on syytä nauttia jotain maitovalmistetta (lue jäätelöä). Raparperi
sisältää oksaalihappoa, joka sitoutuu ilman samanaikaista maitotuotteen
nauttimista elimistön kalsiumiin. Kypsennettynä raparperi aiheuttaa tosin
harvoin oireita.
Ananas on aivan mahtava trooppinen kaveri raparperille. Kypsän ja
makean ananaksen tunnistaa helposti. Meillä on kolmen asian lista, joka aina
suoritetaan ennen ananaksen ostoa. Vaikkakin se toisinaan näyttää aika hoopolta…
Ananaksen tulee olla keltavihreä, ei ruskea ja sen lehtien pitäisi näyttää
terveen vihreiltä. Tunnustele ananasta kuten avokadoa. Sopivan kypsä ananas
antaa hiukan myöden. Älä osta raakaa hedelmää, sillä ananas ei kypsy sadonkorjuun
jälkeen kuten monet muut hedelmät. Parhaan ananaksen löytää tuoksun
perusteella! Ananaksen tuoksu on vahvin sen pohjassa.
Kanelissa paistetut raparperit
& ananakset
½ ananas
150g raparperia
1 rkl voita
2 rkl hunajaa
½ tl kanelia
suolaa
vaniljajäätelöä
Ohjeet:
- Kuori ja pilko ananas sekä raparperit pieniksi paloiksi.
- Kuumenna pannulla voi, hunaja, kaneli ja ripaus suolaa.
- Lisää ananas- ja raparperipalat. Älä sekoita vaan anna karamellisoitua n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Tarjoile jäätelön kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti