5 minuutin toffeemutakakku
Oho. Hellesäässä olemme näköjään jättäneet päivittämisen vähemmälle ja
keskittyneet järvessä kellumiseen ja marjojen mutusteluun. Melko paljon ollaan
silti köökissä puuhailtu eli luvassa on helppoja kesäherkkuja tulevinakin
viikkoina!
Päätimme jakaa meidän suvun repaleisen reseptikirjan sivuilta yhden
lempparireseptin – herkullisen ja nopean toffeemutakakun. Tämmöinen herkku
syntyy alta aikayksikön ja aineksetkin löytyy aika usein kotikokin kaapeista. Voimme
kertoa, että tiukinkaan herkkulakkoilija ei pysty tämän kakun uunituoksujen
jälkeen pakenemaan jälkiruokahetkeä. Kuten perinteinenkin mutakakku, toffeemutakakku
maistuu parhaiten jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa. Kermavaahtokin on
kyllä aika namia! Jos kakusta haluaa maidottoman, on tarjolla ainakin
kondensoitua, karamellisoitua kookosmaitoa. Jos kokeilet niin kerro meillekin
millaista tuli!
Toffeemutakakku
150g voita
1 prk (397g) kondensoitua, karamellisoitua maitoa
1 ½ dl sokeria
1 mm suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoa
3 kananmunaa
Ohjeet:
1. Sulata voi. Sekoita voihin kondensoitu, karamellisoitu
maito, sokeri, suola ja vehnäjauhot.
2. Lisää
kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Voitele
ø 24 cm vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175-asteessa n.
20 minuuttia.
4. Laita
hiukan jäähtynyt kakku jääkaappiin jähmettymään.
5. Hunnuta jääkaappikylmä kakku tomusokerilla ja
tarjoile jäätelön, kermavaahdon tai marjojen kanssa.
Mitä tatkoittaa suolassa mm?
VastaaPoistaMaustemitta, eli 1 ml. Käytännössä ihan pieni ripaus, jos ei maustemittaa löydy omista keittiövarusteista.
Poista