Juustopuustit
Sunnuntaisin on ihana työntää sormensa pullataikinaan ja keskittyä taikinaterapiaan. Muutama viikko sitten kävimme yhteisellä kauppareissulla vähän lähikauppaa pidemmällä ja nälkähän se iski kesken ostoshuuman. Tutkailtiin paistopisteen antia ja löydettiinkin aivan ihania juustopuusteja. Istuttiin sitten marketin ulkopuolella ja analysoitiin kevätauringossa puustin koostumusta ja makua. Tuosta tuli meidän suosikkiherkku ja veikkaan että pyörähdetään vähän pidemmällä kauppareissulla hiukan useamminkin…
Koitimme kaivella tuoteselosteesta vihiä näihin suolaisiin puusteihin, mutta melko tavanomaiselta raaka-ainelistaus näytti ja kova raksutus alkoi käydä päässämme. Me otimme muutaman oton oman juustopuustin valmistamisessa, mutta vikalla kerralla pääsimme lähelle inspiraationlähdettämme. Näin ollen halusimme jakaa teille tämän reseptin. Juustopuustin väliinhän voi sujauttaa myös muuta suolaista herkkua, kuten leikkelettä, pekonia, aurinkokuivattua tomaattia tai vaikkapa oliiveja.
Sunnuntaisin on ihana työntää sormensa pullataikinaan ja keskittyä taikinaterapiaan. Muutama viikko sitten kävimme yhteisellä kauppareissulla vähän lähikauppaa pidemmällä ja nälkähän se iski kesken ostoshuuman. Tutkailtiin paistopisteen antia ja löydettiinkin aivan ihania juustopuusteja. Istuttiin sitten marketin ulkopuolella ja analysoitiin kevätauringossa puustin koostumusta ja makua. Tuosta tuli meidän suosikkiherkku ja veikkaan että pyörähdetään vähän pidemmällä kauppareissulla hiukan useamminkin…
Koitimme kaivella tuoteselosteesta vihiä näihin suolaisiin puusteihin, mutta melko tavanomaiselta raaka-ainelistaus näytti ja kova raksutus alkoi käydä päässämme. Me otimme muutaman oton oman juustopuustin valmistamisessa, mutta vikalla kerralla pääsimme lähelle inspiraationlähdettämme. Näin ollen halusimme jakaa teille tämän reseptin. Juustopuustin väliinhän voi sujauttaa myös muuta suolaista herkkua, kuten leikkelettä, pekonia, aurinkokuivattua tomaattia tai vaikkapa oliiveja.
Juustopuustit (n. 12 kpl)
150g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
1 dl mozzarellajuustoraastetta
1 dl juustomurua
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
200g laktoositonta kermaviiliä
Täytteeksi
100g mozzarellajuustoraastetta
50g juustomurua
1 kananmuna
Voiteluun ja päälle
kananmuna
juustoraastetta
Ohjeet:
1. Esilämmitä uuni 200-asteeseen.
2. Nypi
huoneenlämpöinen margariini ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon juustot, suola ja
leivinjauhe. Lisää viimeisenä kermaviili ja sekoita nopeasti.
3. Sekoita täyteaineet keskenään.
4. Kauli
taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte.
5. Kääri
taikina pitkältä sivultaan rullaksi niin että saumakohta jää alas. Leikkaa veitsellä vinoja, kolmion
muotoisia paloja.
6. Paina sormella palojen kapea kärki alas, voitele kananmunalla ja ripottele päälle
juustoa.
7. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia kunnes
juustopuustit saavat kauniin kullanruskean pinnan.
Kommentit
Lähetä kommentti