Uunilohta ja -parsaa
Kevätauringon ensimmäiset säteet ovat ihania, mutta samaan aikaan tosi
väsyttäviä. Työpäivien jälkeen haluaa silti tehdä ravitsevaa sapuskaa, mutta
koko iltaa ei jaksa keittiössä häärätä. Silloin on tällaisten älyvapaiden ja
herkullisten ruokien aika!
Meille varma kevään merkki on aina parsojen
saapuminen kaupan hyllyille. Tankoparsa on tunnettu lääkekasviksena ja vähäkalorisena herkkuna,
mutta näillä ei tässä voisulakylvyssä ole kehuskelun sijaa. 😊
Parsa on kuitenkin (voisulassa tai ilman) todella hyvä foolihapon ja ravintokuidun
lähde. Parsan luottomakupari on tietenkin lohi. Me kääräisimme nämä kaverukset
folioon valkosipulin, sitruunan ja voin kanssa – vartti uunissa ja masu kiittää!
Foliokääre kannattaa sulkea tiukasti, mutta jättää höyrylle tilaa tehdä
taikojaan.
Uunilohta ja parsaa (kahdelle)
tankoparsaa
1 sitruuna
ruodottomat lohifileet (n. 150g/kpl)
ruodottomat lohifileet (n. 150g/kpl)
2 rkl juoksevaa voita
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
Ohjeet:
1. Muodosta foliopaloista ”kulhot” lohelle ja
parsoille.
2. Lämmitä
uuni 225-asteeseen.
3. Pese
parsat ja poista puumainen osa. Kuori vain jos parsojen kuoret ovat paksut ja
puumaiset.
4. Puolita
sitruuna. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja viipaloi toinen sitruunan
puolikas.
5. Aseta
lohifileet ja parsat foliokulhoihin, lisää juokseva voi, puolikkaan sitruunan
mehu sekä sitruunaviipaleet.
6. Kuori
valkosipuli ja purista valkosipulinpuristimella lohifileiden pinnalle. Lisää
suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
7. Sulje
foliokulhot tiukasti, mutta jätä tilaa höyrylle.
8. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti