Herkkubanaanileipä
Kaikilla meillä on välillä pöydällä banskuja, jotka ovat jo nähneet
parhaat päivänsä. Meitä aina harmittaa jos ruokahävikkiä syntyy, joten
flunssaisen sunnuntain aamupalaksi tekaisimme banaanileipää! Tähän uppoaa juuri
parhaiten nuo hiukan liian ”ruskettuneet” banaanikaverit. Ja hei! Vinkkinä
vaan, että banaaniakin voi pakastaa esimerkiksi smoothieta tai uutta
banaanileipää varten. Hiukan ylikypsät banaanit vain viipaleiksi ja pakkaseen.
Banaaniviipaleet säilyvät pakkasessa useita kuukausia.
Banaanileivän maku on aina aivan suussa sulava, mutta näin sunnuntain
kunniaksi me terästimme sitä vielä vähän fariinisokerilla, neilikalla ja tietty
tummalla suklaalla. Ah, olihan siinä myös ”vähän” pekaanipähkinöitä. Noh, kun
kerta lähdettiin tälle linjalle niin jep, laitoimme sen lämpimän banskuleivän
päälle vielä vähän nutellaa… Hupsista. Ei ihme, ettei maistunut lounas eilen.
Herkkubanaanileipä
75g voita
100g jugurttia/kermaviiliä
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
2 pienehköä, ylikypsää banaania
½ dl pähkinää
+ tummaa suklaata/rusinoita tms.
Ohjeet:
1. Sulata voi. Lisää jäähtyneen voin sekaan jugurtti
sekä kananmuna. Sekoita voimakkaasti haarukkavatkaimella.
2. Sekoita
kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kuori
ja murskaa banaanit haarukalla. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät ja suklaa. Sekoita
banaani-pähkinäseos taikinaan.
4. Voitele ja jauhota leipävuoka. Kaada taikina
vuokaan ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla n. 40minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti