Palsternakkaranskalaisia kolmeen tapaan
Täytynee myöntää, että palsternakkaa tulee harvakseltaan syötyä ihan sellaisenaan. Melko usein se sujahtaa
toki esim. uunijuureksiin, sosekeittoon tai pataan. Meistä on kummallista, että
tämä porkkanan mausteisempi sukulainen on niin aliarvostettu, vaikka maku on
aivan jumalainen. Alun perin palsternakkaa on käytetty lääkekasvina muun muassa
naisten hysterian hoitoon ja tätä nykyäkin sitä sietäisi popsia, sillä se
sisältää melkein kaksin verroin kuituja porkkanaan verrattuna sekä runsaasti
erilaisia hiven- ja kivennäisaineita.
Me kääräisimme marraskuun satokauden antimen ihanan
aromikkaan maun mm. hunajaan, vaahterasiirappiin ja erilaisiin yrtteihin. Tuoksu
oli keittiössä aivan päätä huimaava ja makukin oli kohdillaan etenkin kun
pyöräytimme ranskalaisille yksinkertaisen ja nopean dipin turkkilaisesta
jugurtista ja fetasta. Palsternakan täytyy mennä naimisiin fetan kanssa – niin hyvin
ne toisilleen sopivat!
Palsternakkaranskiksia kolmeen tapaan:
2kpl palsternakkaa
1rkl hunajaa
tuoretta rosmariinia
merisuolaa
2kpl palsternakkaa
1rkl vaahterasiirappia
tuoretta timjamia
merisuolaa
2kpl palsternakkaa
1rkl oliiviöljyä
1rkl chilimausteseosta
1 valkosipulinkynsi
merisuolaa
Dippi:
1dl turkkilaista jugurttia
salaattijuustoa/fetaa
Ohjeet:
1. Kuori ja leikkaa palsternakat pitkiksi
suikaleiksi.
2. Laita
palsternakat maustumaan toviksi astioihin/pusseihin nesteen ja mausteiden
kanssa.
3. Kumoa
uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa n. 20-30 min tai kunnes
palsternakat ovat pehmeitä ja saaneet hiukan väriä.
4. Valmista helppo dippi sekoittamalla turkkilaista
jugurttia, murennettua salaattijuustoa sekä mausteita oman maun mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti