Lumiukot jääpuistossa
Pakkasherra
on vihdoin sirotellut lumikoristaan huurretta jopa tänne Helsinkiin. Joulukuussa
alkaa vuodenajoista taianomaisin – talvi. Talvessa etenkin joulunodotus on
soman arjen naisten mieleen. Saa ripustella jouluvaloja jatkuvaa säkkipimeyttä
valaisemaan ja paistella ja tietty myös koristella pipareita vaikka joka ilta.
Pikkujoulujakin on jo päästy juhlistamaan ja onneksi muutama odottaa vielä
juhlimistaan. Tämän päivityksen jääpuiston marenkiset lumiukot saivatkin alkunsa
siitä, kun pähkäilimme pikkujouluihin talvista tarjottavaa. Parasta tässä
jääpuistossa ei suinkaan ollut sen valmistaminen – vaikka sekin oli varsin kiva
ja luova projekti – vaan pikkujoulujen lapsivieraiden ihastelevat katseet ja
huokailut. Kyllä lumiukoissa on sitä jotakin!
Lumiukkojen
valmistaminen on varsin hauskaa puuhaa. Pursottaessa joku ukko saattaa vähän
kallistua ja toisesta tulla kumman leveä. Tämä ei kuitenkaan lopputulokseen
vaikuta, ainakaan negatiivisessa mielessä. Kun ukoille maalaa sulatetulla
suklaalla nokisen hymyn ja napit, ne heräävät henkiin. Tomusokeritahnalla
kiinnitetty porkkananenä syntyy pienestä palasta oranssia remmikaramellia. Loppusilauksen
ukolle antaa kirpeästä remmikaramellista valmistettu kaulahuivi. Jääpuiston voi
rakentaa vaikkapa pyöreälle lasitarjottimelle. Tomusokerilla luodaan jääpuistolle
ominainen huurteinen vaikutelma. Meidän jääpuistossa popcornit ja valkoiset
karamellit toimittavat lumilyhtyjen ja kinosten virkaa.
Lumiukot
(10kpl)
2-3 kananmunan valkuaiset
2-3 dl sokeria
2-3 dl sokeria
tummaa suklaata
tomusokeria
remmikaramellia
Ohjeet
- Vaahdota ensin hetki valkuaisia ja lisää sokeri sekaan vähän
kerrallaan koko ajan vatkaten. Vaahdon tulisi pysyä valumatta kulhon
pohjassa, kun kulho käännetään ylösalaisin. Valmiin vaahdon tunnistaa myös
sen kauniista kiillosta.
- Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota lumiukot uunipellille
leivinpaperin päälle. Paista marenkeja 80 asteessa uunin alatasolla tunti.
Katkaise uunista virta ja anna marenkien kuivua uunissa vielä toinen
tunti. Nostele marengit ritilälle.
- Koristele lumiukot sulatetulla suklaalla. Cocktailtikulla saa tarkkaa
jälkeä.
- Sekoita tomusokerista ja vedestä tahna, jolla kiinnität porkkananenän
eli oranssin remmikaramellin palasen ukon naamaan. Kiedo lopuksi remmikaramellista
huivi lumiukon kaulaa koristamaan.
Kommentit
Lähetä kommentti