Dammsugare vaniljaisella twistillä
Jälleen kerran soman arjen naisten näppeihin päätyi
resepti, jota on jo pitkään pitänyt testata. Ruotsalaisten rakastama Dammsugare
on marsipaanipintainen leivonnainen, jonka muoto muistuttaa vanhaa
pölynimurimallia. Suomessa näitä namuja kuulee kutsuttavan nimellä punssirulla.
Meidän dammsugareihin maun antaa poikkeuksellisesti vanilja-aromi, sillä emme
ole niin punssin tai arrakin perään. Tämä resepti on juuri siitä niin kiva ja
toimiva, että täytteen maku on täysin kokin sovellettavissa. Täytteeseen voi laittaa
niin kookos- kuin kaurahiutaleita ja maustaa ihan millä vain aromilla.
Kuvittelepa jouluisen punaiset piparminttu-dammsugaret!
Tämä resepti saa ehdottomasti paikkansa soman arjen
reseptikirjan jälkkäriosiosta. Rullien valmistus oli helppoa ja hauskaa puuhaa
ja lisäplussaa tulee siitä, ettei valmistus edellytä kypsentämistä uunissa.
Meidän mielestä on myös varsin ihanaa, että rullissa näkyy meidän kättemme
jälki. 💗
Dammsugare (20 kpl)
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
100g voita tai margariinia
4-5 dl murustettua sokerikakkua
3 kpl murustettua Digestive-keksiä
3 ½ tl vanilja-aromia
250g marsipaania
vihreää & punaista elintarvikeväriä
50g tummaa suklaata
50g valkosuklaata
strösseleitä
Ohjeet
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen
rasva. Vispaa seos vatkaimella kuohkeaksi ja lisää vähitellen murustettua
sokerikakkua sekä keksiä. Mausta lopuksi vanilja-aromilla ja anna taikinan
levätä jääkaapissa noin tunnin ajan.
- Jaa marsipaani kahteen yhtä suureen osaan ja värjää osat
elintarvikevärillä.
- Kauli marsipaani n. 3 mm paksuiseksi pitkänomaiseksi kaistaleeksi.
Kaistaleen leveys tulee olla sellainen, että se riittää taikinapötkön
ympäri. Pyöritä jääkaappikylmästä taikinasta 2-3 cm paksuisia pötköjä ja
rullaa marsipaani pötkön ympäri, nipistä kiinni ja leikkaa ylimääräinen
marsipaani pois. Pyöritä pötkö lopuksi tasaiseksi ja jätä saumakohta
pötkön alapuolelle.
- Leikkaa rullasta 4-5 cm pituisia paloja ja siirrä ne leivinpaperin
päälle ja jääkaappiin.
- Sulata suklaat ja kastele rullan molemmat päät suklaassa. Voit
halutessasi dipata rullan suklaisen pään strösseleissä. Säilytä rullat
viileässä.
Kommentit
Lähetä kommentti