100 000 kävijää - Kiitos!
100 000 kävijän rajapyykki on ylittynyt, KIIIITOOOS! Tätä pitää
ehdottomasti juhlistaa. Vietämme parhaillaan kesälomaa lapsuuden
mökkimaisemissa ja eräänä kesäiltana saimme idean pelata lautapelejä. Ja voi
mikä aarre hyllyjen kätköistä löytyikään - Namukakku-lautapeli 90-luvulta.
Olihan se pakko pelata yksi erä. Säännöt muistuivat helposti mieleen ja Kira
päätyi keräämään suurimman osan pelilaudan kakkupaloista eteensä vieden voiton
ja lapsena kaikkien havitteleman kakun ruusuaiheisen keskuspalan. Pelistä
inspiroituneina päätimme valmistaa oman version namukakusta kävijämäärää
juhlistaen.
Kokeiluun päätyi mainetta niittänyt 70 % -sokerikakkupohja. Tämän
kyseisen kakkupohjan onnistuminen on raaka-aineiden tarkan
punnitsemisoperaation seurausta. Mikäli olet ahkera leipoja, olet varmasti
pistänyt merkille, että kananmunien koko kennoissa vaihtelee suuresti. Tällä on
luonnollisesti suora vaikutus kakkupohjien onnistumisiin ja mahdollisiin
epäonnistumisiin. Takuuvarma onnistuminen saavutetaankin pienellä vaivalla ja
matikkapäätä hyödyntäen. Kaikki perustuu siihen, että jauhojen ja sokerin määrä
on yhtä suuri ja 70 % munien painosta. Me päädyimme vielä jakamaan jauhojen
kokonaismäärän vehnäjauhoihin (70 %) ja perunajauhoihin (30 %).
Neljän munan kakkupohjan punnittujen raaka-aineiden määrä esimerkkikakussa
202g munaa
141g sokeria
141g jauhoja (= 99g vehnäjauhoja, 42g perunajauhoja)
½ tl leivinjauhetta
Ohjeet
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi käännellen muna-sokerivaahtoon.
3. Vuoraa irtopohjavuoka (24Ø) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
4. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan, kostuta ja täytä omien mieltymystesi mukaan. Aito namukakku koristellaan tietysti kermavaahdolla, kekseillä ja karkeilla.
Nam. <3
Pikku Myyn, valitsisin ehdottomasti Pikku Myyn. Väittävät, että meissä on paljon samaa, enkä voi sitä kyllä kiistää... ;)
VastaaPoistaOnnea 100 000:sta kävijästä!
Hienoa, että bogia seurataan näin kivasti!
VastaaPoistaMinä en ole kova leipomaan, joten kertokaahan, miksi tämä raaka-aineiden tasapaino on niin tärkeä? 😊 mitä käy jos tekee vähän sinne päin!
Ja tuo peli, se näyttää hämärästi tutulta, mutta en ole ikinä pelannut lapsena 😯