Tee itse vaahtokarkkia!




Herkuttelu ei ota näköjään loppuakseen ja pyöräytimmekin viikonloppuna jo pitkään haaveilemiamme omatekemiä vaahtokarkkeja. Löysin rantein keittiössä puuhaillut Kira sai aikaiseksi upean tomusokeripilven, sokeripalovamman ja muutaman liian aikaisin hyhmettyneen vaahtokarkkipötkön, jotka jätimme suosiolla kuvaamatta. Vinkiksi siis, että vaikka ohje on helppo, kannattaa keskittyä tekemiseen. 😀
Meidän vaahtokarkit saivat makua vanilja-aromista sekä mansikkatomusokerista. Tällä herkulla hurmattiin myös poliisiratsia viikonloppuna. Terkkuja vaan! 😊


Vaahtokarkit (n. 70 kpl)

7 liivatelehteä
3 munanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
2 ¼ dl taloussokeria
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl vettä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja


Ohjeet

1.   Laita liivatelehdet likoamaan pieneen määrään kylmää vettä. Vaahdota munat ja tomusokeri. 
2.   Kuumenna sokeri, glukoosisiirappi ja vesi 100 asteiseksi pienessä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne n. 1/2 dl kuumaa vettä. Jatka sokeriseoksen kuumentamista 127 asteiseksi ja kaada seos valkuaisvaahdon sekaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada myös liivateneste ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon ja sekoita voimakkaasti.
3.   Lisää seokseen halutessasi väriaineita ja aromeja. Sekoita tomusokeri ja perunajauho keskenään ja kaada uunipellin päälle. Laita massa pursotinpusseihin ja pursota tomusokeriseoksen päälle pitkiksi pötköiksi. Toimi rivakasti, jottei massa kerkeä jähmettyä. Anna pötköjen jäähtyä huoneenlämmössä ja pyörittele tomusokeriseoksessa. Leikkaa haluamasi pituisiksi vaahtokarkeiksi.








Kommentit

Suositut tekstit

@soma_arki Instassa