Tee itse vaahtokarkkia!
Herkuttelu ei ota näköjään loppuakseen ja pyöräytimmekin
viikonloppuna jo pitkään haaveilemiamme omatekemiä vaahtokarkkeja. Löysin
rantein keittiössä puuhaillut Kira sai aikaiseksi upean tomusokeripilven,
sokeripalovamman ja muutaman liian aikaisin hyhmettyneen vaahtokarkkipötkön,
jotka jätimme suosiolla kuvaamatta. Vinkiksi siis, että vaikka ohje on helppo,
kannattaa keskittyä tekemiseen. 😀
Meidän vaahtokarkit saivat makua vanilja-aromista sekä
mansikkatomusokerista. Tällä herkulla hurmattiin myös poliisiratsia
viikonloppuna. Terkkuja vaan! 😊
Vaahtokarkit (n. 70 kpl)
7 liivatelehteä
3 munanvalkuaista
2 rkl tomusokeria
2 ¼ dl taloussokeria
2 rkl glukoosisiirappia
½ dl vettä
½ dl vettä liivatteiden liuottamiseen
2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
Ohjeet
1. Laita liivatelehdet likoamaan pieneen määrään
kylmää vettä. Vaahdota munat ja tomusokeri.
2. Kuumenna
sokeri, glukoosisiirappi ja vesi 100 asteiseksi pienessä kattilassa. Purista
liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne n. 1/2 dl kuumaa vettä. Jatka
sokeriseoksen kuumentamista 127 asteiseksi ja kaada seos valkuaisvaahdon sekaan
koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Kaada myös liivateneste ohuena nauhana valkuaisvaahdon
joukkoon ja sekoita voimakkaasti.
3. Lisää seokseen halutessasi väriaineita ja
aromeja. Sekoita tomusokeri ja perunajauho keskenään ja kaada uunipellin
päälle. Laita massa pursotinpusseihin ja pursota tomusokeriseoksen päälle
pitkiksi pötköiksi. Toimi rivakasti, jottei massa kerkeä jähmettyä. Anna
pötköjen jäähtyä huoneenlämmössä ja pyörittele tomusokeriseoksessa. Leikkaa
haluamasi pituisiksi vaahtokarkeiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti