Pestohyrrät pitsataikinaan
Tämän
viikon viimeisenä juhlaherkkuna pyöräytimme helpot pestohyrrät. Näitä voi
sujauttaa juhlapöytään tai tarjoilla iltapalana jos juhlat venähtävät
pikkutunneille (niinkuin hyvät juhlat aika monesti tuppaa venymään).
Perinteisesti hyrrät on totuttu valmistamaan voitaikinasta, mutta
pitsataikina tuo herkkuun ruokaisuutta eikä ole niin rasvainen. Hyrrät voi
täyttää oman maun mukaan ja helppoudessaan sopii myös lasten kanssa yhdessä
tehtäväksi puuhaksi. Pinja pääsi tällä kertaa hyrriä täyttelemään, eikä siis
liene ihme, että joukkoon livahti tolkuton määrä fetaa.
Pestohyrrät pitsataikinaan
25g
tuorehiivaa
2 dl
vettä
1 tl
suolaan. 4-5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Täyte
1
prk pestoa
200g
salaattijuustoa1 kananmuna voiteluun
juustoraastetta
Ohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan ja laita taikina sitten kohoamaan vedottomaan paikkaan leivinliinan alle n. 30 minuutin ajaksi.
- Kauli taikina ohueksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle pesto ja murusteltu salaattijuusto. Kääri levy rullaksi kääretortun tavoin.
- Leikkaa n. 1 cm paksuisia paloja rullasta ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes hyrrät ovat kauniin ruskeita.
Kommentit
Lähetä kommentti