Mazariinit
Tällainen herkku koristi meidän juhannuspöydän jälkkäriosastoa
perinteisen mansikkatäytekakun rinnalla. Teimme jo tuossa keväämmällä löydön
äidin leivontakaapin perukoilta - perinteiset alumiiniset mazariinivuoat. Sehän
on ihan selvä, että näpit rupesivat saman tien syyhyämään leivontabisneksiin.
Varsinaisiin hommiin pääsimme kuitenkin vasta juhannuksena, kun jälkiruoaksi
valmistui maukkaat ja somat mazariinit. Alumiinisia vuokia homma ei tietenkään
edellytä, sillä nämä herkut voi varsin hyvin valmistaa myös foliovuokiin.
Mazariinit (18kpl)
murotaikinapohja
100g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 ½ rkl sokeria
½ muna
täyte
150g mantelimassaa
50g voita
2 ½ munaa
4 rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
vadelmia tai vadelmahilloa
kuorrute
2 dl tomusokeria
tilkka vettä
elintarvikeväriä
Ohjeet
1. Voitele mazariinivuoat ja valmista murotaikinapohja nyppimällä voi
ja kuivat aineet keskenään. Lisää seokseen puolikas muna. Kääri taikina
tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin tekeytymään.
2. Valmista täyte raastamalla mantelimassa kulhoon ja lisää joukkoon
huoneenlämpöinen voi. Sekoita tasaiseksi. Vispaa kananmunat yksitellen
seokseen. Lisää viimeisenä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Kauli taikina ja jaa se mazariinivuokiin. Laita taikinapohjan päälle
hiukan vadelmahilloa tai yksi kokonainen vadelma. Täytä vuoat täytteellä ja
paista uunin alatasolla ritilän päällä 200 asteessa 15 minuutin ajan. Anna
leivonnaisten jäähtyä hieman ennen irrottamista vuoista.
4. Valmista kuorrute ja levitä se jäähtyneen leivonnaisen täytteen
päälle. Huomioithan, että kuorrutteen tulee olla suhteellisen jäykähköä, jottei
se valu leivonnaisten päältä.
Kommentit
Lähetä kommentti