Fetaporkkanapiiras - gluteenitonta, laktoositonta ja kaunista
Porkkanaa, porkkanaa ja vähän vielä porkkanaa. Me ollaan ihan älyttömiä porkkanahulluja. Porkkana sopii niin jälkkäreihin kuin suolaisiin herkkuihin. Toki sitä voi myös napostella tuoreena sellaisenaan tai raasteena. Lapsuuden valokuvia kun tihrustaa, on meidän perheen mukuloilla kaikilla oranssit posket - google osasi kertoa tätä oranssiposkisuutta kutsuttavan karotenemiaksi. Oppia ikä kaikki! 😅
Olethan muutes jo
eksynyt meidän porkkanakakun reseptin äärelle? Mikäli et, niin löydät sen
täältä. Nyt kuitenkin tämänpäiväisen reseptin kimppuun.
Fetaporkkanapiiras
Gluteeniton pohja
125g
laktoositonta maitorahkaa
125g
laktoositonta leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta
leipäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
350g porkkanoita
200g
laktoositonta fetajuustoa
n. 15cm pala
purjoa
Munamaito
3 kananmunaa
2 dl
laktoositonta maitoa
1 dl
laktoositonta ruokakermaa
1 dl
laktoositonta juustoraastetta
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Ohjeet
- Valmista gluteeniton
piirakkapohja. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen leivontamargariini
ja lisää keskenään sekoitetut leipäjauhot ja leivinjauhe seokseen. Sekoita
hyvin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Pese ja kuori porkkanat ja keitä
niitä n. 5 minuutin ajan vähäsuolaisessa vedessä. Anna jäähtyä ja halkaise
pituussuunnassa.
- Esikäsittele purjo halkaisemalla
se leikkuuveitsellä pituussuunnassa. Huuhtele multa lehtiväleistä
juoksevalla vedellä ja viipaloi n. 15 cm mittaisesta palasta ohuita
renkaita poikkisyin.
- Valmista munamaito sekoittamalla
kaikki ainekset keskenään.
- Painele taikina voideltuun
piirakkavuokaan ja lisää vuorotellen porkkanoita, purjoa ja murusteltua
fetaa piirakkapohjan päälle. Jätä kuitenkin muutama halkaistu porkkana
vielä sivuun. Kaada lopuksi munamaito täytteiden päälle ja asettele sivuun nostamasi halkaistut porkkanat pintaa koristamaan.
- Paista uunin keskitasolla 200
asteessa n. 40 minuutin ajan tai kunnes piirakka on kypsä. Pinnan
liiallisen ruskistumisen ehkäiset peittämällä piirakan leivinpaperilla
noin puolessa välissä paistoaikaa.
Ja hei,
juhannukseksi usein löytyy jo varhaisporkkanoita tarjottavaksi. Juhannuksen
tarjottavien teemaksi voisikin ottaa porkkanan. Nyt blogista löytyy jo reseptit
suolaisen piirakkaan ja jälkkäriin. Olisko joku porkkanadrinksu sitten
seuraavaksi pähkäilyn alla...
Kommentit
Lähetä kommentti