Fetaporkkanapiiras - gluteenitonta, laktoositonta ja kaunista
Porkkanaa, porkkanaa ja vähän vielä porkkanaa. Me ollaan ihan älyttömiä porkkanahulluja. Porkkana sopii niin jälkkäreihin kuin suolaisiin herkkuihin. Toki sitä voi myös napostella tuoreena sellaisenaan tai raasteena. Lapsuuden valokuvia kun tihrustaa, on meidän perheen mukuloilla kaikilla oranssit posket - google osasi kertoa tätä oranssiposkisuutta kutsuttavan karotenemiaksi. Oppia ikä kaikki! 😅
Olethan muutes jo
eksynyt meidän porkkanakakun reseptin äärelle? Mikäli et, niin löydät sen
täältä. Nyt kuitenkin tämänpäiväisen reseptin kimppuun. 
Fetaporkkanapiiras
Gluteeniton pohja
125g
laktoositonta maitorahkaa
125g
laktoositonta leivontamargariinia
2 ½ dl gluteenitonta
leipäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
350g porkkanoita
200g
laktoositonta fetajuustoa
n. 15cm pala
purjoa
Munamaito
3 kananmunaa
2 dl
laktoositonta maitoa
1 dl
laktoositonta ruokakermaa
1 dl
laktoositonta juustoraastetta
1 tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Ohjeet
- Valmista gluteeniton
     piirakkapohja. Sekoita maitorahka ja huoneenlämpöinen leivontamargariini
     ja lisää keskenään sekoitetut leipäjauhot ja leivinjauhe seokseen. Sekoita
     hyvin. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
 - Pese ja kuori porkkanat ja keitä
     niitä n. 5 minuutin ajan vähäsuolaisessa vedessä. Anna jäähtyä ja halkaise
     pituussuunnassa. 
 - Esikäsittele purjo halkaisemalla
     se leikkuuveitsellä pituussuunnassa. Huuhtele multa lehtiväleistä
     juoksevalla vedellä ja viipaloi n. 15 cm mittaisesta palasta ohuita
     renkaita poikkisyin. 
 - Valmista munamaito sekoittamalla
     kaikki ainekset keskenään. 
 - Painele taikina voideltuun
     piirakkavuokaan ja lisää vuorotellen porkkanoita, purjoa ja murusteltua
     fetaa piirakkapohjan päälle. Jätä kuitenkin muutama halkaistu porkkana
     vielä sivuun. Kaada lopuksi munamaito täytteiden päälle ja asettele  sivuun nostamasi halkaistut porkkanat pintaa koristamaan. 
 - Paista uunin keskitasolla 200
     asteessa n. 40 minuutin ajan tai kunnes piirakka on kypsä. Pinnan
     liiallisen ruskistumisen ehkäiset peittämällä piirakan leivinpaperilla
     noin puolessa välissä paistoaikaa. 
 
Ja hei,
juhannukseksi usein löytyy jo varhaisporkkanoita tarjottavaksi. Juhannuksen
tarjottavien teemaksi voisikin ottaa porkkanan. Nyt blogista löytyy jo reseptit
suolaisen piirakkaan ja jälkkäriin. Olisko joku porkkanadrinksu sitten
seuraavaksi pähkäilyn alla...
Kommentit
Lähetä kommentti