Raakamakkaraa grillikauden avajaisissa
Tänään päätimme rikkoa kaavaa (kyllä, sellainen on jo ehtinyt muodostua 😊) julkaisemalla lapsuuden makumuiston sijaan grillikauden avajaisten
herkuista postauksen. Avajaisethan on vain kerran vuodessa ja kyseisen
juhlapäivän kunniaksi sattui vielä aurinko mollottamaan täydeltä terältä. Ei
kuitenkaan hätää, ensi viikolla taasen luvassa lapsuuden makumuisto
yllätysvieraalta.
Olimme jo aiemmin keväällä päättäneet, että grillimakkaroiden
kulutusjuhlaa kunnioittaen otamme vihdoin raakamakkarat haltuun. Meidän
sotasuunnitelmana oli lähestyä raakamakkaroita höyryttämisen ja grillaamisen
yhteisvaikutuksella. Höyry kun esikypsentää makkaran ja grillaus viimeistelee
kypsennyksen. Lisäksi grillissä makkaraan saadaan väriä sekä rapsakka
pinta.
Saarioinen lähetti meille raakamakkaroita testattavaksi. Makuja löytyi
moneen makuun - originalin lisäksi oli avajaisissa tarjolla grilliwurstchorizo, pekoniwursti sekä yrtti-bratwurst. Raakamakkarassa lihaa on
perinteiseen lenkkimakkaraan verraten enemmän. Nitriittejä ja muita lisäaineita
niissä on puolestaan yleensä vähemmän. Ja hei, näähän sopii myös niin
laktoosittomille kuin gluteenittomille.
Meidän mielestä grillaamisen pitää olla helppoa ja hauskaa. Toki joskus
voi jotain nypertääkin, sikäli mikäli sille päälle sattuu. Nyt kuiteski päätettiin
tarjota raakamakkaroiden kanssa voissa paistettuja perunoita ja pekoniin
käärittyjä parsoja. Mehän tosiaan asteltiin muina naisina makkarat kainalossa
isosiskon luokse grillaamaan. Siellä kun on loistava grilli, yksi erinomainen grillimestari ja
iso lasitettu partsi, jonne ilta-auringon säteetkin vielä luo sellaisen etelän
hetelmä -fiiliksen. Ei yhtään hassumpi arki-ilta.
Raakamakkarat Soman arjen tapaan
1 pkt Grilliwurst yrtti-bratwurst -raakamakkaraa
1 pkt Grilliwurst original -raakamakkaraa
1 pkt Grilliwurst chorizo -raakamakkaraa
1 pkt Pekoniwursti -raakamakkaraa
Ohjeet
1. Höyrytä halutessasi raakamakkarat ennen
grillausta.
2. Valmista makkarat miedolla lämmöllä grillissä
useasti käännellen. Raakamakkarat voi myös valmistaa miedolla lämmöllä pannulla
kannen alla.
Paistetut perunat
1kg perunoita
voita
suolaa
mustapippuria
Ohjeet
1. Keitä kuoritut perunat suolaisessa vedessä.
Perunat saavat jäädä suhteellisen napakoiksi. Anna jäähtyä. Voit myös hyödyntää eilispäivän perunoita.
2. Kuutioi
perunat haluamaasi kokoon ja paista runsaassa voissa pannulla.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pekoniin käärityt parsat
2 nippua vihreää parsaa
pekonia/kalkkunapekonia
Ohjeet
1. Pese parsat ja katkaise parsan puumainen osa,
joko käsin napsauttamalla tai veitsellä.
2. Kiedo
pekoni parsan ympärille samalla hiukan venyttäen. Kiinnitä pekoni parsan nupun
alle vedessä liotetuilla cocktailtikuilla.
3. Grillaa noin 10 minuuttia kunnes pekoni on
ruskistunut ja parsat ovat sopivasti pehmenneet.
Ja sitten siihen tuomioon... Mitä mieltä avajaisten porukka oli
raakiksista? Yksimielisesti on pakko antaa tälle kesän herkulle vahva suositus. Maku oli vahva ja koostumus lihaisa. Pinjan suosikiksi nousi yrtti-bratwurst ja Kiran lemppari oli mausteinen chorizo. Kannattaa siis heti viikonloppuna kokeilla raakamakkaran grillaamista.
P.s. Varo, ettei makkarat mene parempiin suihin!!
Kommentit
Lähetä kommentti