Jäädytetty suklaatuorejuustokakku
Ihanaa
päästä postaamaan meidän perheen juhlapöydän herkkujen ehdoton kuningatar,
valkosuklaatuorejuustokakku. Kakusta riittää reilut palat kahdelletoista, mutta
jos kahvipöydässä istuu serkkulikkamme aviomiehen kaltainen kakkuhirmu,
kannattaa kerralla valmistaa pakastimeen yksi ylimääräinen kakku, se kun sulaa
tarjoiluvalmiiksi puolesta tunnista tuntiin. Meillä tätä suussasulavaa herkkua
on tarjottu erilaisin koristein mm. rippi-, ylioppilas-, valmistujais- ja
synttärijuhlissa. Koristelujen vaihtuessa vuodenajan ja juhlan mukaan, pitää
marjamelba valkosuklaan makuparina sinnikkäästi pintansa. Mitään erityistä
juhlaa herkun tarjoaminen ei mielestämme kuitenkaan edellytä. Näin pääsiäisen
kunniaksi rohkaisemme teitä lukijoitakin kokeilemaan reseptiä.
P.s. Meidät löydät nyt myös instagramista @soma_arki
Jäädytetty suklaatuorejuustokakku
Pohja
100g
voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Ohjeet
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksi muna ja kuivat aineet.
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja
voitele ja jauhota reunat vehnäjauhoilla.
- Paista pohjaa 175˚C uunin keskitasolla n. 20-25min.
Anna pohjan jäähtyä.
- Irrota reunus, pese se jauhojäämistä ja laita takaisin paikoilleen. Näin reuna jää kauniimmaksi esillepanoa ajatellen.
Päälle
5 liivatelehteä
150-200g
valkosuklaata
200g
maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
2-3
tl vaniljasokeria
Ohjeet
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Sulata suklaa ja lisää se jäähtyneenä tuorejuuston
joukkoon.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahto
suklaa-tuorejuustoseokseen.
- Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää kermavaahto nostellen seokseen.
- Sekoita pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa
vettä. Lisää sula liivatelehtineste ohuena nauhana varovasti nostellen seokseen.
- Kaada valmis seos pohjan päälle. Tasoita ja pakasta.
Kauralastukuppi
18kpl
suuria kauralastuja
1 ½ dl sokeria
¼ dl siirappia
100g
voisulaa
2
rkl kermaa
1
rkl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Sekoita
kaikki aineet keskenään ja nosta taikinasta nokareita pellille (9
nokaretta/pelti). Paista lastuja uunin keskiosassa 175˚C n. 8-10min. Muotoile
tarvittava määrä kauralastuista kupeiksi esimerkiksi kahvikupin pohjaa muottina
hyödyntäen. Muotoilu tulee tehdä kauralastujen ollessa vielä kuumia. Toimi siis
ripeästi, jottei kauralastumassa ehdi jähmettyä.
Tarjoilu
Kakku
sulaa tarjoiluvalmiiksi n. ½-1 tunnissa.
Valmista
marjamelba soseuttamalla marjat blenderissä tomusokerin kanssa.
Koristeeksi
voit valmistaa kauralastukuppeja suklaamunille tai vaihtoehtoisesti leikata
ruususta kukinnon ja asettaa sen keskelle kakkua. Kakun pohjan voi myös
valmistaa gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla
jauhoseoksella.
Pakko kokeilla! Juustokakut on parhaita.
VastaaPoistaKokeile ehdottomasti. Tämä kakku ei petä. :)
PoistaOnko mitään ideaa, miten tästä saisi hyvän ilman liivatetta?
VastaaPoistaLiivatteen voi korvata esimerkiksi agar agarilla. Perussääntönä on, että agar agar -jauhetta käytetään 10-15g per 1 litra hyydytettävää seosta. Me emme ole kyseistä kakkua vielä agar agarilla hyydyttäneet, joten jos kokeilet, niin kerrothan meille miten resepti toimii! :)
Poista